tiistai 28. marraskuuta 2017

Talo harjakorkeudessa

Siinä se talo olisi koko korkeudessaan. Tornin katto rakennettiin alhaalla valmiiksi bitumihuopaa myöden ja viime viikolla se sitten nousi omalle paikalleen. Työmiehet ovat nyt tehneet kattoa valmiimmaksi sekä asentaneet puuttuvia seinäpaneeleita. Alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä miltä pitäisikin. Tenderin työmiehistä ei ole ollut muuta kuin hyvää sanottavaa, he ovat työskennelleet todella ahkerasti ja kävivät he välillä kotonakin Virossa pyörähtämässä toissa viikonloppuna. Muuten miehet ovat punkanneet tuossa meidän saunamökillä ja tehneet pitkiä työpäiviä. 
Pihan puoli näytti tosin vielä eilen tälläiseltä hieman laatikkomaiselta. Tänään siihen oli jo ilmestynyt räystäslaudat ja vielä kun kuisti pystytetään, niin eiköhän sekin ala näyttämään sopusuhtaisemmalta.
Pellon puoli näyttää jo tosi komealta. Ei tästä nyt oikein muuta voi sanoa, kuin että mieluummin överit kuin vajarit. Tuonne oikealle puolelle tulee siis vielä se kuisti talon jatkoksi.
Takapihan puolelta talo näyttää oikein söpöltä. Kun taloa siirrettiin vanhan talon kellarikerroksen sijainnista poispäin, jäi tänne takapihalle isompi puutarhan puoli. Saa nähdä minkälainen siitä sitten tulee. Pihanmuokkaustöiden ja muiden "traktoritörväilyjen" ohessa on aika monet pelastettavat kasvit saaneet osumaa ja se on mennyt hieman mun tunteisiin. Kun joutui jo ison osan omaisuudesta hävittämään, niin ei ole oikein huumori enää riittänyt tälläisien hupsista-juttujen sietämiseen. Mutta ei siinä sitten voi muuta kuin pitkää hengitystä ja jatketaan hommia, tehdessä sattuu.  
Viime viikolla tehtiin myös sähkösuunnitelmaa ja putkaritkin ovat jo käyneet vetämässä ensimmäisiä putkia lattian läpi. Keittiön suunnittelua aloitettiin myös, näistä lisää myöhemmin. Sisämateriaaleja olen pyöritellyt päässäni ihan turhautumiseen asti. Ihan jäätävästi kaikkea pohdittavaa. Onneksi meillä on ihania ihmisiä lähipiirissä, jotka ovat lupautuneet auttamaan tarvittaessa ihan pyytämättäkin. Kiitos siitä teille <3 
Tältä näyttää tällä hetkellä alakerrasta kohti tornia. 
Kiipesin toissa viikolla toiseen kerrokseen katselemaan miltä maisemat sieltä näyttää. Kuvittelin alkuun, että tornin korkeus tulisi olemaan suunnilleen tällä korkeudella. Joten mielenkiinnolla odotan sitä, että uskallan kiivetä torniin asti katselemaan, että mihin asti sieltä näkee. Ehkä Loviisaan asti? Täytyy ostaa kaukoputki ja joku majakkavalo..
Tämä kuva on meidän tulevasta makuuhuoneesta. Siihen tulee isot lasipariovet parvekkeelle ja maisema olisi tälläinen. Vaikka vuodenaika on vähän vaisu näyttävyydessään, niin en valita maisemasta. Tuosta voi sitten kiikaroida vaikka juotsenia tai vuokramökillä juhlijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti