maanantai 19. helmikuuta 2018

Koulutauluja ostelemassa

Bongasin paikallislehdestä, että viime lauantaina oli Elimäen kartanokoululle järjestetty koulutaulujen myyntinäyttely. Elimäen koulujen vanhat koulutaulut oli laitettu myyntiin ja niillä kerättiin rahaa mm. oppilaiden luokkaretkiin. Vintage-hamsterin kiilto silmissä päätin, että täytyyhän sieltä käydä nappaamassa muutamat kauniit kasvitaulut kotiin. Noh, toisin kävi. Olin ollut edellisen yön yövuorossa ja laskin, että ehdin nukkua pari tuntia, jos menen tasan klo 12 paikalle heti kun myyjäiset alkavat. Äitini lähti myös mukaan, koska joltainhan minä olen tämän hamsteroinnin perinyt. Kuvittelimme oikeasti, että olemme ajoissa paikalla. Koululle saapuessamme tajusimme, että olisi pitänyt tulla jo ajoissa jonottamaan, jotta olisi kyynerpää-taktiikalla saanut edes yhden Ebba Masalinin napattua kainaloon. 
Jäljellä oli enää vain uskonnollisia- sekä maisematauluja ja joitain historia-aiheita. Tauluja oli kuitenkin myynnissä noin 150 ja lahjoitettavia noin 300. En oikein löytänyt niistä mitään mielenkiintoista, mutta sitten bongasin nämä valtavat karttataulut. Valitsin niistä kivoimman, tämän itäistä pallonpuoliskoa kuvaavan kartan. Se on valmistettu 60-luvun Länsi-Saksassa ja oli hyvä kuntoinen, eikä maksanut kuin 10 €.  
Ei tälle vielä paikkaa ole, mutta ehkä uuteen kotiin sitten. Suunnittelimme tekevämme yhdestä seinästä matkamuistoseinän, niin ehkä tämä sopisi siihen taustalle. Jos ei sovi niin voihan sen sitten myydä eteenpäin.  
Viikon päästä olisikin aika lähteä hakemaan ja tekemään niitä uusia muistoja matkoilta. Raksalla kävi tänään Ekoeriste Oy puhaltamassa yläpohjan eristepuhallukset, niin niistä lisää sitten seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti