maanantai 26. helmikuuta 2018

Ekoeriste- Yläpohjan eristäminen hengittävällä eristeellä

-Blogipostaus toteutettu yhteistyössä Ekoeriste Oy:n kanssa.
Nyt ei mene enää lämpö harakoille. Paikallinen Ekoeriste Oy kävi puhaltamassa meidän talon yläpohjan eristeet viime maanantaina. Yläkerran ja tuulikaapin seinien eristys on tehty Steicon puukuitueristelevyistä, mutta ylä- ja välipohja päädyttiin eristämään puhallettavalla eristeellä, koska se olisi helpompi saada paikoilleen, kuin levytavara. Seinäeristeet oli tilattu jo aiemmin Tenderin kautta ja nyt puhallustavara tilattiin läheltä, Ekoeristeeltä. 
Tenderin miehet olivat asentaneet seiniin ja kattoon Intellon ilmansulkukankaan, jonka taakse puukuitueriste jäisi. Saumat oli tiiviisti teipattu ja katto oli valmiina eristeiden puhallukseen. Puhalluseristeeksi meille valikoitui Steicoa vastaava Huntonin puukuitueriste, joka on luonnonmukainen tuote, joka valmistetaan havupuusta. Hengittävänä eristeenä se soveltuu sekä uudisrakentamiseen että peruskorjaukseen. Puukuitueristeellä voidaan toteuttaa rakennusten ylä-, väli- ja alapohjien sekä ulko- ja väliseinien eristykset. Sillä on erinomainen lämmönvarastointi kyky sekä se pystyy varastoimaan, siirtämään ja luovuttamaan kosteutta seinästä ja katosta jopa 10 kertaa tehokkaammin kuin mineraalivilla. Meille eristevalinnassa oli tärkeää juurikin tuo hengittävyys ja että materiaali sisältäisi mahdollisimman vähän haitallisia aineita. 
Ekoeristeen porukka saapui aamulla tontille ja aloitti saman tien valmistelut. Puhallus aloitettiin tornin katosta. Rekan perässä toimiva puhallin jaksoi hyvin pöhistä torniin asti, koska firmahan tekee myös korkeiden kerrostalojen eristepuhalluksia. Katon kankaaseen viillettiin pieni aukko, josta putki saatiin sisään ja puukuitu paikoilleen. Aina kun yksi osasto oli saatu puhallettua, teipattiin aukko huolellisesti kiinni.
Rekkaan oli varattu sopiva määrä eristepaaleja, joita syötettiin koneeseen sitä mukaa, kun eristettä hupeni yläpohjaa lämmittämään. Puukuitueriste on käsituntumalla hieman sahanpurua karkeampaa ilmavaa eristettä ja se ei painu niin paljon kuin esimerkiksi selluvilla.
Ekoeristeen kanssa yhteistyö ja palvelu toimi moitteettomasti ja he kertoivat mielellään heidän toiminnasta ja millaisia työkohteita heillä yleensä on. Ekoeristeen myytäviin ja asentamiin tuotteisiin kuuluu kaikki yleisimmät puhallusvillalaadut, kuten mm. selluvilla, puukuitueriste, lasivilla ja Finsulation lastueriste. Yrityksen kautta saa myös hankittua kaikki muut eristämiseen liittyvät tuotteet, kuten levyvillat, ilmatiiviystuotteet, aluskatteet ja tuulensuojalevyt. Ne saa suoraan Ekoeristeen asentamana tai ne voi myös ostaa ja asentaa itsekin.
Ekoeriste Oy on 1994 perustettu perheyritys Kouvolan Kuusankoskelta. Yritykselle on tärkeää, että he pystyvät tarjoamaan parhaan asiakaskokemuksen sekä oikeat eristemateriaalit kaiken tyyppisiin rakenneratkaisuihin. Ekoeristeen porukka osaa suositella kohteeseen parhaiten soveltuvat eristemateriaalit sekä heidän pitkällä asennuskokemuksella ja -tekniikoita hyödyntämällä voidaan välttää monet rakennusvirheet. Yritys pystyy toteuttamaan uusien kohteiden kaikki eristykset, kuin myös vanhojen saneerauskohteiden lisäeristykset. 
Esimerkkinä he kertoivat kohteesta, johon asiakas oli tilannut lisäeristyksen rakennuksen yläpohjaan. Vanhana eristeenä oli kuitenkin ollut mineraalivilla, joka oli pehmittänyt myös hirsirakenteita. Ekoeristeen suosituksesta rakennukseen vaihdettiin hengittävät eristeet, jotta hirret pääsisivät hengittämään ja eriste ei vahingoittaisi rakennusta enempää.
Olimme tyytyväisiä Ekoeristeen palveluun ja työn jälki oli huolellista. Ekoeristeen kautta meille tulee vielä myöhemmin välipohjan puhallukset. Lähdemme tässä välissä lomalle ja talo saa kuivua rauhassa kuivaimen pöhistessä sisällä. Myös Tenderin miehet saivat työt siihen malliin, että tulevat jatkamaan vasta keväällä terassin ja parvekkeen rakentamista. Sisällä pinnat ovat siinä pisteessä, että meidän työt alkavat sitten loman jälkeen väliseinien paneloinneilla. 

1 kommentti: