maanantai 5. helmikuuta 2018

Ikkunakuvia sisäpuolelta Ja nyt päästään sisäkuviin. Aloitetaan alakerrasta. Ensimmäisessä kuvassa ollaan olohuoneen erkkerissä. Tajusin, etten ole laittanut pohjapiirustuskuvia tänne ollenkaan, joten paikataan se asia vaikka seuraavassa postauksessa tai sitten kun muistan. Erkkerin alhaalla on ikkunat kolmeen suuntaan ja ylhäällä tuo komea pyöreä ikkuna. Alkuperäisissä luonnoksissa, jotka oli napattu erään talotehtaan luettelosta, oli ylhäälläkin ikkunat kolmeen suuntaan ja keskellä oli nykymuodin mukaiset kahdet viistot ikkunat. Aluksi nappasin pelistä pois reunimmaiset ikkunat, koska yläosa tulee tapetoituna, niin ehjää seinäpintaa olisi tullut vähemmän. Ja koska halusin taloon viitteitä vanhemmasta rakennustyylistä, haaveilin eri muotoisista ikkunoista, jotka ovat tyypillisiä esimerkiksi jugend-tyyliaikakautena, joka on ehdottomasti lempityyliaikakauteni. En tosin lähtenyt tästä suunnittelemaan mitään tyylipuhdasta Hvitträskiä, koska siihen olisi tarvittu enemmän suunnitteluaikaa, siinä olisi kuitenkin naama hajonnut asian suhteen sekä tämä nyt on kuitenkin uusi rakennus, niin mennään myös osittain modernimmilla ja halvemmilla ratkaisuilla. Toki puusepän käsin vääntämät jugendmalliset ylöspäin kapenevat ikkunat olisivat olleet komeat, mutta hinta vei meidät kuitenkin Aru Grupp:n tehtaalle ja kun kysyin, että onko mahdollista saada iso pyöreä ikkuna, niin kaupathan siitä syntyivät.


 Ikkunoiden väriksi en halunnut valkoista, koska se ei mielestäni tähän taloon olisi sopinut. Törmäsin netissä kuvaan hirsitalosta, jonka seinät olivat tummanruskeahkot ja ikkunat tummansinertävänharmaat. Sävyt miellytti silmää ja arvelin niiden sopivan meidän taloon ja sen ympäristöön. Etsin värikartasta sopivan siniharmaan (NCS S 6005-R80B) ja lähetin sen ikkunatehtaalle. Sitä en vielä tiedä tuleeko ikkunoiden vuorilistat samalla sävyllä vai jollain muulla. Sen näkee varmaan ensi kesänä kun on maalipensseli kädessä.
Yläkuvan kohtaan jossa pönötän tulee varmaankin sohvan paikka. Siitä voi sitten tiirailla kaunista maisemaa, ilman noita eristepaaleja.


Siellä ne työmiehet touhottaa ja minä yritän hiipparoida heitä häiritsemättä. 


Tähän kulmaukseen pitäisi jotenkin päin asetella ruokapöytä, sitten joskus.. 


Tuohon sirkkelin vasemmalle puolelle tulee vessakoppi ja tuonne takanurkkaan keittiö.  


Tässä Huolestunut Halla seisoo tulevassa kodinhoitohuoneessa, jonka kautta toivottavasti meidän kuratassut tulevat kulkemaan sisälle tulevaisuudessakin. Vasemman puoleinen ikkuna tulee olemaan kylpyhuoneessa ja siitä voin tiirailla takapihaa samalla kun lillun kylpyammeessa. Taaimmaiset ikkunat ovat Ihanan miehen työhuoneen kohdalla. Sain ukaasin, etten saa koskea sen huoneen sisustukseen. Se jää nähtäväksi.. ;) 


Tässä näkymä olohuoneen puolelle. Noihin kahteen vierekkäiseen oveen askartelemme sellaiset ladonovi-tyyliset liukuovet. 


Karmien leveyksistä minulta kyseltiinkin jo instan puolella. Alakerran hirsiseinille tulevat karmit ovat saman levyiset kuin hirsi eli 250mm ja yläkerran rankarakenneseinillä kapeammat, ikkunanpuitteen levyiset.


Tässä näkymä yläkertaan tultaessa. Takana vasemmalla vaatehuone ja oikealla vierashuone. Keskelle jää avoin aulatila, jonka ikkunoista kuva tuossa alhaalla. Tuo pienempi matala on yläkerran vessan ikkuna.


Aulatilan näkymä pyöreän ikkunan suuntaan. Tuo kohta jää auki alakertaan ja siihen tulee kaitteet kahdelle sivulle. Alemmassa kuvassa seisoskelen tulevan kaiteen kohdalla. Meidän Hima-kissalle täytyy rakentaa sitten kunnon kiipeilyrata, jotta hän pääsee tätä kautta kulkemaan alhaalta ylös ja toisinpäin. 


Tässä näkymä meidän makkariin. Tuo vino ikkuna jää portaikon puolelle ja väliseinä tulee tuohon palkin kohdalle. 


Tältä näyttää maisema sängystä käsin. Tai no tuossa taidan seisoa väliseinän sisällä, mutta melkein tyynyn kohdalla. Visiona tässä oli ihailemani elokuvalavaste jostain merenrantatalosta, jonka verhot heiluvat merituulessa makkarin pariovien ollessa auki terassille. No meidän tontti ei sijaitse missään Malibussa, eikä muutenkaan merenrannalla. Mutta meillä on todella kaunis lampinäkymä ja toivottavasti edes kerran kesässä on sellainen ilma, että ovia voisi pitää auki parvekkeelle. :D 
Tuo kapea ikkuna on ainut mikä ihan hiukan ärsyttää, mutta tässä vaiheessa sille ei voi minkään, joten se on hyvä noin.


Ja sitten se torni. Onhan tämä ihan hulppea, ei voi muuta sanoa. Taloa suunnitellessa torni oli ensimmäinen asia mikä meille molemmilla tuli mieleen, että haluaisimme talossa olevan. Onhan se varmasti todella epäkäytännöllinen, ärsyttävä siivota, monen kateellisen mielestä varmasti överi turhake eikä me oikeasti tarvita noin paljoa tilaa eikä me sinne ylös enää vanhana varmaan pystytä edes konkkäämään. MUTTA, onneksi rakennamme tätä taloa vain meille, emmekä muille. Sitten vanhana voi rakentaa invahissin talon kylkeen (paitsi että tätini varasi tornin käyttöönsä jo sitä ennen), mies voi palkata jonkun kuuman nuoren siivoojan siivoamaan tornin ja enemmän meitä sitten kiikkutuolissa harmittaisi se, ettemme sitä tornia olisi ikinä tehneet, kun siihen oli kerrankin mahdollisuus. Omaa taloa rakentaessa on lupa käyttää mielikuvitusta ja tehdä siitä omanlainen, silläkin kustannuksella, että saa osakseen paheksuntaa. Mutta mielensäpahoittajia tämä maa on aina ollut pullollaan, se tuskin tulee ikinä muuttumaan.  


Hyvää Runebergin päivää kaikille! Syökää torttuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti