tiistai 1. elokuuta 2017

Asuntomessujen ulkotiloja

Asuntomessujen suosikkini julkisivujen joukosta löytyi kohteesta Kontio Toive. Hirsinen pinta oli käsitelty kahdella läpikuultavalla sävyllä, tummemmalla ruskealla sekä puun omalla sävyllä. Muutenkin talo oli mukavan monimuotoinen. Omaan makuun kaikki monimuotoisuus julkisivuissa ja sisätiloissa on pop. Pidän näköjään kaikesta epäkäytännöllisestä, kunhan se on mielenkiintoisen näköistä. Terassialue ja parveke olivat myös kohteessa kauniit ja viihtyisän näköiset. 
Sisätilat kohteessa olivat omaan makuun turhan vaaleat ja hempeät, mutta Kälysen mieleen sisustus oli juuri passeli. Koska sisustusmakumme ovat aika erilaiset, saimme hyviä keskusteluja aikaiseksi messujen ratkaisuista. Saa eri näkökulmaa asioihin, kun toinen näkee sisustusratkaisut, joista ei itse niin pidä, toisella tavalla.
Erään kohteen pihalta löytyi todella kiva kasvihuone, joka oli todella suuri ja sinne oli tehty vanhoista hirsistä kauniita kasvilavoja. 
Erilaisiin kesäkeittiöihin ja terasseihin oli messualueella panostettu ja niistä sai myös kivoja vinkkejä. 
Honka Ankkuri oli kohteena sellainen, jonka näkemistä livenä odotin eniten. Sen ulkomuoto vastasi lähinnä sitä minkätyylinen talo meillekin tulee. Ei ihan noin monimuotoinen kuin tämä talo, mutta kyllä, siihen tulee torni. Se oli meillä molemmilla ensimmäinen ehto, kun mietimme, että minkäläinen talo meille tulisi. Molemmat halusivat tornillisen talon. Tämän kohteen näkeminen vahvisti sen, että meidän talosta ei taida tulla peittomaalattua. Jokin kuultava sävy voisi olla paremman näköinen. 
Ulkokasvit olivat monissa kohteissa istutettu muodikkaasti isoihin ruukkuihin, jotka näyttivät todella kivoilta. Terasseja oli myös lasitettu, joka toi tiloihin enemmän huonemaisuutta ja näin Suomen olosuhteissa varmasti lisää käyttöaikaa muulloinkin kuin kesäaikaan. Tässä alla alevassa kuvassakin terassille oli sijoitettu pieni takka, joka varmasti lämmittää tilaa hyvin pitkälle syksyyn asti.
Messujen ulkotiloista ja talojen julkisivuista sai hyvin vinkkejä meidän omaan rakennusprojektiin, joten saa nähdä, mitkä ideat sinne asti päätyvät.
Tänään hirsitalorakentajamme kävi kylässä ja viilailtiin vielä joitain tarkennuksia kasaan, mutta ensi viikolla he alkavat jo veistää talomme hirsiä valmiiksi. Parin kuukauden päästä meillä pitäisi olla jo talon runko paikoillaan. Jännää. Siitä lisää myöhemmin. Olen vielä yrittänyt vältellä talosta kirjoittamista tänne, koska pelkään, että tässä jokin asia vielä kusee pahasti, mutta kyllä se nyt vaan siltä näyttää, että talo alkaa kohta nousemaan ja meillä on jossain vaiheessa valmis oma koti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti