perjantai 28. heinäkuuta 2017

Lempikohteeni Mikkelin asuntomessuilla

Kävin tutustumassa Mikkelin asuntomessuihin Kälysen kanssa viime maanantaina. Olen useana vuonna käynyt Ihanan miehen kanssa asuntomessuilla, aina silloin, kun ne ovat sopivassa paikassa järjestetty. En tiedä mikä näille messuille aina vetää. En edes pidä modernista skandinaavisesta sisustamisesta jota useat messukohteet edustavat, enkä niinkään uusista taloistakaan. Mutta silti niissä on aina ollut mukava vierailla. Ehkä se on se utelias luonne ja kurkistelun mahdollisuus muiden koteihin. Luen paljon sisustuslehtiä, joten messuthan ovat kuin elävä sisustuslehti. Tänä vuonna messuja tuli katseltua ihan eri silmin, kun oman talon rakentaminen on ajankohtaista. 
Monena vuonna messujen sisustukset ovat harvoin tarjonneet omaan makuun mitään kovin hetkauttavaa. Paljon valkoista uutta pintaa ja persoonallisuuden puutetta. Tänä vuonna oli kuitenkin ilo huomata, että valkoinen on väistymässä ja tummat pinnat tekevät tuloaan. Messuilla oli julkisivuissa ja sisustuksissa todella paljon mustaa. Ei vielä ehkä niin värikästä kuin toivoisin, mutta vaihtelua valkoiseen. Myös puupintoja oli nähtävillä paljon.
Suosikkikohteekseni sisustuksen suhteen valikoitui kohde Honka Ink. Hirsinen, musta ja pelkistetty julkkari oli kyllä tyylikäs, mutta omaan silmään pisti melko lyhyet räystäät sekä musta pintakäsittely. Musta talo on kyllä hienon näköinen, mutta veikkaan, että aurinko tekee nopeasti tehtävänsä, jos talo on sijainniltaan kovassa paahteessa. Joten julkkarilemparikseni tämä kohde ei päässyt. 
Kohteessa oli jätetty värikäsittelemätöntä puupintaa näkyviin todella paljon, taisi olla kaikki ulkoseinät ainakin. Meidänkin tulevaan taloon jää ainakin alakertaan paljon hirsipintaa näkyviin, joten siinä mielessä oli mukava nähdä samantyyppisiä ratkaisuja tässä kohteessa. 
Kohde oli sisustettu hyvin muodikkaasti, löytyi paljon rottinkia, viherkasveja ja luonnonläheisiä sävyjä.  
Myös keittiö oli mielestäni hyvin harmoonisen kaunis. Tummat kaapit sopivat hyvin puupinnan kanssa yhteen. Ja jos saisin yksin päättää niin meidänkään keittiössä ei olisi yläkaappeja. Mielestäni kyseinen ratkaisu oli toimiva, koska toisella seinustalla oli kuitenkin paljon säilytystilaa sekä myös koko messuilla paljon nähty aamiaiskaappi. 
Honka Ink oli omaan makuuni miellyttävin sisätilojen suhteen. Kyllä kelpaisi, vielä kun sen saisi jonnekin pois naapureiden katseiden alta ja sisustukseen lisää asukkaiden omaa persoonaa. En oikein tiedä kuinka mukavat todella isot ikkunat ovat, kun naapuri on muutaman metrin päässä. Näin maalaisena se aina mietityttää asuntomessuilla käydessä, että miksi pitää rakentaa niin lähekkäin.
Vaikka emme ehtineet vierailla läheskään kaikissa kohteissa päivän aikana, tuli kuvia räpsittyä aika paljon. Päätinkin siis tehdä useamman postauksen messuista eri aiheilla. Joten lisää messuilua tiedossa seuraavissa postauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti