lauantai 12. elokuuta 2017

Asuntomessujen saunat ja kylppärit

Päädyn näköjään aina jostain syystä asuntomessuilla käydessäni kuvaamaan eniten saunoja. Tällä kertaa tuli haettua niistä hieman inspiraatiota tulevaan saunaamme ja kylppäriin muutenkin. Tänä vuonna puuta oli tuotu saunan lisäksi kylpyhuoneenkin puolelle, niin aitona materiaalina kuin myös jäljitelmänä, esimerkiksi laatoissa.
Saunoille en löytänyt mitään yhtenevää tyyliä läpi messutalojen, vaan puun eri sävyjä oli yhdistelty aika eri tavalla. Löytyi vaaleita saunoja tummilla lauteilla ja toisin päin.  
Mikrosementtiä löytyi seinä- ja lattiamateriaalina niin vessoista kuin kylpyhuoneistakin. Mielestäni mikrosementti on todella kivan näköistä ja jos meille tulisi modernimpi talo, haluaisin sitä pintamateriaaliksi kylppäriin. Nyt kuitenkin tehdään jotain ihan muuta. Mikrosementtihän käy myös vanhojen laattojen päälle, joten suosisin sitä myös remonttikohteissa. Sitä en tosin tiedä pinttyykö lika ja saippuajäämät tuohon materiaaliin vai estääkö pinnoite sen hyvin. Onko teillä lukijoilla kokemusta kyseisestä materiaalista?
Nämä upotetut ööö, pesuainehyllyhässäkät? olivat myös mielestäni mukavan oloisia. Mietin, että miten tuo tehdään. Tehdäänkö syvennys harkkoon vai tuodaanko koko seinää sen verran eteenpäin, että syvennys jää? Tässä kuvassa olevassa kylppärissä oli myös käytetty sitä aiemmin mainitsemaani puujäljitelmä-laattaa.
Laiskana siivoajana vierastan hieman noita todella vaaleita lauteita. 
Tässä kylppärissä tuonne syvennyshyllyyn oli laitettu jopa valot. 
Kuvan kuivatusputki katossa oli mielestäni aika näppärän oloinen ja tuo turkoosilaatta aivan upean värinen. 
Tähän pyöreään kiukaaseen mieheni oli ihastunut jo aiemmin, kun näimme sen jossain kaupassa. Saattaa olla, että sellainen muuttaa meillekin sitten kun on sauna, johon sen laittaa. Tuon kiukaan saa myös roikkuvana, mutta ehkä se olisi hieman liian epäkäytännöllinen ja roskaava, jopa minulle.
Tämä taitaa olla viimeinen asuntomessupostaukseni. Aiemmat juttuni messuilta voit lukea kahdesta edellisestä postauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti