keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Retroverhot


Huoneiden lattiaremontin yhteydessä en enää löytänyt tilaa mistään vanhalle isolle arkulle. Vanerinen arkku on ollut täynnä mummon vanhoja kapioita. Kymmenittäin vanhoja lakanoita, tyynyliinoja, pöytäliinoja, verhoja, nenäliinoja jne. Mummoni oli todella säästäväinen eli toisinsanoen pihi, joten mitään ei ollut heitetty menemään, edes puhkikuluneita pyyhkeitä. Arkku oli odotellut pitkään, että kävisin sen läpi ja säästettävät säästetään ja lopuille uusi sijoituskohde. Nyt kun se raahattiin keskelle eteistä, oli asialle pakko tehdä jotain. Kapiot läpikäytynä, päädyin säästämään itselleni noin puolet, reilut neljä muovilaatikollista ihania retroverhoja, pitsejä, valkoisia tyynyliinoja, pöytäliinoja ja -kappoja ja askarteluun päätyviä kankaita. Tyhjälle arkulle löytyi sijoituspaikka Pikkuveikan talosta. 


Verhosaalis oli positiivisin yllätys. Nyt on käyty läpi paljon retroverhoja, jotka ovat olleet aiemminkin tässä talossa käytössä. Sieltä löytyi myös jouluksi kivat punaiset verhot. Yhdestä kudotusta sängynpeitteestä ajattelin askarrella uudet päälliset koirien peteihin. Tulisi ainakin kestävät. Ensimmäisenä sai eteinen uudet verhot ikkunaan. Siellä ei olekaan moneen vuoteen ollut verhoja, kun eteisen sävymaailma on hieman haastava verhojen valinnalle. Verhopinkasta löytyi täydellisen väriset verhot. Samaa pinkkiä kuin seinissä, vihreää niinkuin viherkasveissa ja mustaa niinkuin penkissä. Nyt menee vähän aikaa taas totutellessa, että eteisessä on todellakin verhot ja vielä niin hienot.

Olen niin innoissani, että löysin näin paljon kaikkea hienoa ja sellaista, mitä meillä oli koko ajan olemassa. Eipähän tarvitse lähteä kirppiksille tai muutenkaan verhokaupoille pitkään aikaan. Kiitos säästäväisen mummon. :)

Ai niin! Huomasin, että blogissani on vierailtu yli 15 000 kertaa. Aivan mahtavaa! Kiitos! :)

2 kommenttia:

  1. Tuntuu kovin tutulta tuo mummosi säästäväisyys. Täältäkin löytyy tällainen mummu.

    VastaaPoista