maanantai 14. syyskuuta 2015

DIY Unisieppari

Piiparinen ja Iitin tytöt ovat pudotelleet sulkia siihen tahtiin, että olen saanut kerättyä niitä talteen aikamoisen nipun, vaikkei oikeaa sulkasatoa vielä olekaan ollut. Niiden mustat sulat ja höyhenet ovat todella kauniita, kun ne taittavat vihreään ja niissä on oransseja tehosteita. Aluksi keksin, että askartelisin niistä hiuskoruja ja korviksia. Mutta askartelukaupan koruaihiohyllyllä minuun iski tuskastuminen, kun en tiennyt suurimmasta osastakaan, että mihin niitä olisi voinut edes käyttää. Joten se aihe vaatii vielä lisää tutkiskelua. Olen hieman arka aloittamaan asioita, joista en ole kunnolla perillä.

Joten päädyin askartelemaan hieman perinteisestä poikkeavan unisiepparin. Olin saanut huostaan Kälyseltä laatikollisen hänen perintötavaroitaan, koska Isoveikkani ei ymmärrä vanhojen romujen päälle sisustuksessa. Outo kaveri. :D Niiden joukossa oli tämä rukin pyörä, josta keksin aloittaa askartelun. 


Puhdistin ja maalasin pyörän kahteen kertaan mustalla pellavaöljymaalilla.


Sulat pesin mäntysuovalla ja annoin kuivua. Ostin Sinellistä nahan tuntuista mustaa kangasnauhaa ja kahden kokoisia puuhelmiä. Isommat helmet olivat kaikki mustia ja pienemmät mustia, harmaita ja valkoisia. Leikkasin sulista pitkät varret pois ja liimasin nauhan varteen kiinni kuumaliimalla. Nauhat olin jo valmiiksi leikannut eri pituisiksi. Liimaamisen jälkeen pujotin kolme helmeä jokaisen sulan seuraksi. Pienempiä helmiä pujottaessa apuna käytin sukkapuikkoa, koska nauha oli aika leveää. Sulkia tuli kaikkiaan 24 kpl, kaksi jokaiseen pyörän pinnaan. 
Solmin nauhat kiinni pinnoihin. Ne varmasti voisi kiinnittää kuumaliimallakin. Ruuvasin silmukkaruuvin kiinni katoksen parruun ja kiinnitin pyörän kolmesta kohtaa vahatulla nappilangalla. Haluaisin vaihtaa sen tilalle jossain vaiheessa somistesiimaa, jolloin kiinnitystä ei huomaisi ollenkaan ja pyörä näyttäisi leijuvan ilmassa. Mutta nyt mennään tuolla.
Siitä tuli juuri niin kiva kuin ajattelinkin ja sulat heiluvat kauniisti tuulessa. Päädyin jo alussa siihen, että laitan sen ulos, koska ei se meille sisälle oikein olisi sopinutkaan. Sovitan vielä jossain vaiheessa jotain pattereilla toimivia valoja pyörään, jos ne toimisivat siinä. Nyt tuli vaan himo tehdä sisällekin sellainen perinteisempi unisieppari jollekin seinälle. Onneksi askartelumateriaalia tulee koko ajan lisää.

3 kommenttia: