tiistai 26. toukokuuta 2015

Viherkatto


Ihana mies rakensi meille viime kesänä roskiskatoksen, johon oli suunnitteilla viherkatto. Siitä oli juttua täällä, Klik!  
Viherkaton tekeminen aloitettiin aiemmin tänä keväänä, kun katolle nostettiin hiekkaista multaa traktorin kanssa ja se jäi vielä odottelemaan kylvämistä. Ainakin rikkaruohot siellä näyttävät viihtyvän, joten toivon, että kylvämäni kukatkin siellä jaksaisivat kasvaa. 

Katon rakenne on seuraavanlainen: 

Pohjalla lautarakenteen päällä on kattohuopa, joka on nostettu reunoille, kuitenkin alareunoihin on jätetty kohdat joista vesi pääsee valumaan pois. Katto on osastoitu kolmeen osaan lautojen avulla, ettei mullat ja muut lähde valumaan. Huovan päällä on kerros lekasoraa salaojituksena. Lekasoran päällä on suodatinkangas ja sen päällä multakerros.

Ai niin, tuo hirsipuu on edelleen ilman firman kylttiä, koska se on jo pariin kertaan lentänyt alas myrskyllä. Joten parempia kiinnitysinnovaatioita odotellessa.


Eilen tasoitin multakerroksen ja yritin poistaa suurimmat rikkaruohot. Harasin mullan tasaiseksi ja heittelin päälle siemenet ja harasin pinnan uudelleen. Kastelin vielä mullan kevyesti, kun näyttäisi olevan harvinainen viikko, ei ole joka päivälle luvannut sadetta.
Kylvin katolle valkoapilaa, joka on monivuotista ja niittykukkaseoksen. Toivottavasti katosta tulee hieno. Reunoille olisi vielä kiva saada jotain roikkuvia kasveja. 

Nyt vaan odotellaan, että nouseeko sieltä muutakin kuin rikkaruohoja, jännää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti