sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Toinen adventti

Tämä(kin) viikonloppu meni nopeasti. Perjantaina olin aivan mahtavissa pikkujouluissa, lauantaina palauduin pikkujouluista matkustamalla kotiin ja tuijottaen linnanjuhlia. Tänään tulikin sitten sotkuinenkoti-ahdistus ja järjestelin vähän paikkoja.


Olen pikkuhiljaa aloittanut työhuoneen ja vierashuoneen tyhjentämistä, jotta lattiat saisi laitettua jossain vaiheessa uuteen uskoon. Olen yrittänyt miettiä mikä mööpeli menee mihinkin ja millaiset huoneista tulee lattiarempan jälkeen. En siis todellakaan ole nopeasti sisustusta vaihtava ihminen, vaan yleensä samat mööpelit ja asiat pysyvät pitkään paikoillaan. Työhuoneen hyllykön olin suunnitellut siirtäväni tupaan, tuohon yläkuvassa olevaan nurkkaan. Se on hieman tyhjän oloinen, varsinkin kun siirsin siinä nököttäneen toisen tuolin makkariin.


Aloitin järjestelyn tuosta nurkasta. Maatilan kansiot ja paperit, epämääräiset muut paperit ja lehdet olivat tukkineet koko senkin. Lattialla huojui uhkaavan näköisesti keräyspaperikasa, jonka muistaa käydä viemässä kierrätykseen vasta siinä vaiheessa kun pino kaatuu.Paperi- ja kansioläjien läpikäytyäni sain senkin vähän siistimmän näköiseksi. Nuo vinyylit pitäisi käydä joskus läpi ja säästää niistä vain ne mitä kuunnellaan. Osa vinyyleistä tuli huutokauppa-huudon mukana ja siellä on paljon esim. venäläisiä levyjä, joita tuskin tulen koskaan kuuntelemaan. Tämän senkin huusin myös kyseisestä huutokaupasta.


Pöytäliinaksi vaihdoin joulun ajaksi maatuskojen tilalle häälahjaksi saadun harmaan pöytäliinan. Kaitaliinan ostin viime viikonloppuna Elimäen torpparimarkkinoilta. En näköjään muistanut ottaa siitä lähikuvaa.


Hyllykkö on tämän talon peruja, taisi sijaita tätini vanhassa huoneessa. Nyt se pääsi muuttamaan tupaan. Kansiot mahtuivat hyvin tuonne alakaappiin ja eiköhän nuo hyllytkin ala taas pikkuhiljaa täyttymään.

Kameran kun kääntää mihin suuntaan vaan, niin aina kuvasta löytyy bostoni.


Hyllylle pääsi jo nököttämään mm. äitini vanha lelukoira, ihana, kylläkin uusi fiftari-tyylinen kello, lakupurkki ja tervaleijona-rasia.Senkin päällä säilyy samanlainen asetelma kuin viime joulunakin, plus jouluvalot. Piparitalon kaveriksi ikkunalle tuli kynttelikkö.


Loppuilta menikin oman kylän joulujuhlassa tonttunäytelmässä ja jouluvisailua vetäessä. Taisi olla ennätysmäärä lapsia koko tämän kylän joulujuhlahistoriassa, hyvä, kun kaikki mahtuivat edes piirileikkiä pyörimään. :) 

Hyvää joulun odotusta kaikille!

4 kommenttia:

  1. Teillä näyttää viihtyisältä! Me saatiin Torpan kaupantekijäisinä muuten täsmälleen samanlainen hyllykkö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Enne! Tuo hyllymalli on kyllä tosi kiva. Aluksi tänne muuttaessa en ollut kovin tiikki-fani, mutta siihen oppi pikkuhiljaa ja nyt en näistä mööpeleistä suostuisi kirveelläkään eroamaan :)

      Poista