sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Toiminnallinen sunnuntai

Pikkuveikan remontti etenee hyvin. Remppamiehet ovat riehuneet siihen malliin, että nyt meillä tulee kiire tehdä maalaustöitä, että saadaan loputkin hommat etenemään. Keittiön lattia on tehty kokonaan uusiksi, alta löytyi hieman kasvillisuuttakin, joten hyvä vaan, että avattiin kokonaan. Nyt odotellaan keittiökalusteita. Kodinhoitohuoneen puolella on porattu uusia viemärin paikkoja pesupaikalle, lämminvesivaraajalle ja pesualtaalle. Laatoittaja on tehnyt kylppärin puolella pohjatöitä. Täytyy huomenna käydä hakemassa varastoon saapuneet laatat. 

Pikkuveikka on heilunut lekan kanssa kellarissa tämän viikonlopun hakaten betonilattiaa rikki tehden uutta reittiä viemäriputkille, jotta ne saadaan paremmin toimiviksi. Aiemmin keittiön putket eivät ole oikein ikinä vetäneet kunnolla, joten nyt oli hyvä mahdollisuus tehdä niillekin jotain. Miten niin, että rempat tuppaa laajentumaan.

Lauantaina oksalakkasin eteisen katon ja koko kodinhoitohuoneen, jotta pääsisi maalauspuuhiin. Maalasin kkh:n katon kertaalleen ja muistin kuinka kivaa paneelikattojen maalaus olikaan, joten päädyin nakittamaan siihen jonkun toisen. Katot kun joutuu maalaamaan kolmesti, että saa siististi peittoon, niin ihan hyvä vaan ettei niitä kaikkia tarvitse maalata itse. Joten sunnuntaina sain Minikälysen avukseni maalauspuuhiin.


Kodinhoitohuone ennen remonttia.    Seinään puhkottiin reikä uutta ovea ja ikkunaa varten.

Uusi ovi paikoillaan.                                         Mie pohjamaalasin seiniä ja Minikälynen kattoja.


Seinät pohjamaalissa ja katto välimaalissa.             Kalusteiden kohdat jätettiin maalaamatta.Kylppäri ennen remonttia.


Kylppäri purettuna ja uudelleen levytettynä. Saunaan jätettiin vanhat paneelit. Katsotaan saadaanko niistä minkään näköisiä uudella pintakäsittelyllä. Uusi katto tehdään alaslaskuna, jotta saadaan kuituvalot asennettua.Kylppärin ja saunan väliseinä purettiin ja siihen muurattiin harkoista uusi väliseinä. Yläosa tulee lasista, samoin kuin saunan ovi.
Eteisen katosta puuttui kattopaneelia siltä osin, kun komero oli purettu nurkasta. Vanhan kattopaneelin kokoista paneelia höylätettiin lisää ja kattoa purettiin siltä osin, että saatiin yhtenäinen pinta. Tällöin komeron puuttuvan katon ja vanhan katon väliin ei tarvinnut laittaa listaa tai muuta pinnan katkaisevaa ratkaisua. Purettu seinä paneloitiin purkupaneelilla ja on tämän takia sirkusteltan näköinen tilkkutäkki.


Portaat kääntyvät nyt kammarin suuntaisesti ja vievät vähemmän tilaa eteisestä. Aluksi suunniteltiin, että portaiden vanha alaosa hyödynnetään ja siihen vain rakennetaan yksi puuttuva porras lisää. Portaat ovat alunperinkin rakennettu ylijäämä tavarasta ja jotta portaat eivät olisi vieneet eteisestä valtavasti tilaa, niiden askel-etenemä lyhenee ylöspäin mentäessä. Sen jälkeen, kun timpuri oli pimeässä kompastunut lyhyisiin porrasväleihin, päädyttiin siihen, että tehdään kuitenkin kerralla hyvä ja teetätetään siihen kokonaan uusi, oikean mittainen portaikko. Vanhojen ikkunoiden paikalle on tulossa yksi hieman isompi ikkuna antamaan enemmän valoa pimeälle eteiselle.

Jos jollain on tarvetta kyseiselle portaikolle, niin saa tulla hakemaan. Ja myös vanhan keittiön kaappeja on hallissa halukkaille. Rungot niistä on hyvässä kunnossa, niin ei raaskisi poiskaan heittää. Kohta on muuten taas ongelma kasaantuvasta tavarasta.Tänään pohjamaalailtiin vielä eteisen uusi paneelikatto ja seinien tilkkutäkit piiloon. Pitäisi alkaa miettimään minkä sävyistä pintamaalia paneeleihin tulisi. Nyt niissä on osassa vanha vaaleansininen ja osassa sama vaalean harmaa pohjamaali, jolla kesällä maalailin kesämökillä. Ehkä muut seinät jollain vaalealla ja portaikkoseinälle joku tummempi?


 Remppajätteet häviävät hyvin talon lämmitykseen.

Ihana mies aloitti tänään myös ikuisuusprojektin eli asuntoauton purkamisen, joten siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti