sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Hulinapäivä Oravalan kartanolla


Lauantaina vietettiin ensimmäisiä Kymenlaakson perinnerakentamispäiviä Oravalan kartanon pihapiirissä. Olin oman yritykseni Restaurointipaja Fenixin kanssa tapahtumassa mukana näytteilleasettajana. Hyvin ihmiset olivat löytäneet tapahtuman, vaikka olikin ensimmäinen laatuaan ja samana päivänä Kouvolan seudulla oli miljoona muutakin tapahtumaa samaan aikaan. Sää oli sopivan lämmin, tosin hikoilla sai hiostavan ilman takia. Juuri kun saatiin kaikki purettua ja lähdettiin ajamaan iltapäivästä pois, alkoi sataa, loistava ajoitus sään puolesta.

                            

 Maalailin työnäytösluonteisesti  koristemaalauksia omalla teltallani.


Ihana mies oli henkisenä tukena mukana kipeän leikatun polvensa kanssa ja toimi erikoisasiantuntijana, rahastonhoitajana ja muissa johtotehtävissä. ;) Aamusta kasaushommissa oli apuna äitini ja isäni saapui iltapäivästä auttamaan pakkaus- ja purkutöissä. Apujoukoista oli suuri apu, ei näitä yksin olisi panikoimalla saanut kasaan.
Kartanon rakennus on kunnostusvaiheessa. Sisällä pidettiin mm. lattian suopakuuraus-näytös. Pihalla oli punamullan keittoa ja myyntiä ja päreiden tekoa.

Naapuriteltalla kollega-ystäväni Saija ja Aki touhusivat ikkunan kunnostuksen ja koristeveiston parissa.
Heillä oli myös päivän kevennyksenä nukketeatterinäytös, johon näppärä Aki oli veistänyt hahmot.


Oli mukava ja touhukas päivä, vaikkakin aika rankka viikko muutenkin. Tämä päivä onkin mennyt palautuessa, että jaksaa taas huomenna väritystutkimuksen parissa. Päivän aikana näki mukavasti saman alan tuttuja tyyppejä ja asiakaskontaktejakin syntyi. Toivottavasti kyseinen tapahtuma saadaan ensi vuonnakin aikaiseksi, niin saataisiin tällekin alueelle lisää tietoisuutta perinnerakentamisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti