maanantai 19. toukokuuta 2014

Puutarhahommia


Eiliseksi tehtiin to do-lista kaikesta mitä päivän aikana pitäisi ulkona ehtiä tehdä. Lauantai oltiin vietetty moottoripyöräillen, joten sunnuntai olikin sitten työleiri. Tietenkin enemmänkin olisi varmasti ehtinyt, mutta lämpöaalto yllätti ;) 

Verstaan seinältä otettiin alas säiden raiskaama kyltti, joka täytyy maalata uudelleen. Ihana mies kaatoi pari puuta, toinen takapihalla ollut puu oli haljennut parista metristä ja kenotti ei onneksi taloa päin, joten sen kaataminen oli hieman riskialtista hommaa, kun ei tiennyt koska se pamahtaa alas. 

Eniten aikaa vei tuijien siirto. Kukkapenkkiin oli silloin perustusvaiheessa istutettu rivi tuijia, jotka olivat silloin ihan kivoja. Mutta nyt liian korkeiksi venehtäneinä ja kukkapenkistä kaiken imevinä, havut saivat lähteä. Apuun tuli Valtra ja kuormaliinat. Ei ehkä hellävaraisin menetelmä, mutta tehokas. Lapiolla tehtiin alkutyöstö ja sitten pikkuhiljaa tuija-rivistö alkoi nousta.


Kaksi tuijaa istutettiin pihakiven viereen ja loput kasvimaan suojaksi odottelemaan, jos niille keksisi uuden paikan. Nyt vaan ankaraa pohdintaa, että mitäs tuohon penkkiin nyt sitten laitetaan. Sillä välin, kun Ihana mies huudatti moottorisahaa, niin mie kuvailin kukkivassa tuomessa pörrääviä ökkömönkiäisiä.Äiteen pelakuut matkalla uuteen mummolaan.
Nyt muuten pamahti justiinsa ukkonen.. Taidan loikkia kotiin verstaalta, ettei koirat pelästy enempää jytkettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti