maanantai 16. joulukuuta 2013

Minilomalla Tallinnassa

Vietettiin viime viikonloppu Tallinnassa harjoitellen loman viettoa. Huomasin kuvista, että molempien naamat roikkuvat jo aika pahasti, joten tammikuun loma taitaa tulla tarpeeseen. Seija-myrskyn jälkimainingeissa seilattiin pikapaatilla lahden yli ja yövyttiin siellä pari yötä fiilistellen Tallinnan joulumeininkiä. Vanhan kaupungin joulutori oli hellyyttävä. Olisin toivonut hieman monipuolisempaa tarjontaa, koska joka kojusta löytyivät lähes samat lapaset ja hassut myssyt. Mutta kyllä ne kaikki kuitenkin täytyi kiertää, jotta löytyi täydelliset lapaset pukinkonttiin. Ihana mies oli varustautunut satamakaupungin viimaan liian kevyesti, joten uhrasin omat lapaseni hänelle ja ostin itselleni söpöt punavalkoiset rukkaset. Ja löydettiin hänelle myös raidallinen pipo, taisi olla torin ainut, jossa ei ollut poron kuvia. :) Kojuista sai myös lämmittävää glögiä, joka todellakin oli tarpeen, kun ulkona pyörittiin koko päivä. Eestiläisestä käsityöläiskaupasta löytyi tavaraa pukinkonttiin. Siellä olisi ollut myös ihania käsintehtyjä nahkakantisia muistikirjoja, mutta piheys iski juuri sillä hetkellä.
Ruokailuista mainitakseni, Olde Hansan villisika, hapankaalihöystöllä oli kyllä taivaallinen. Eli hyvin me syötiin ja levättiin, vaikka kyllä se naama vieläkin roikkuu..

Sen verran kulttuurikävelyä harrastettiin, että kävimme torin laidalla olevassa apteekkimuseossa. Sieltä löytyi aivan ihanat kattomaalaukset.Sivukujalta löytyi ränsistynyt rappaukset pudottanut talovanhus. Sulatti sydämeni..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti