tiistai 7. kesäkuuta 2016

DIY Köynnöstuki


Taitaa näin kesäaikaan olla nämä päivitykset aika pihalla, kirjaimellisesti. Toukokuussa oli niin kauniit ilmat, että puutarhavimma kasvoi yli äyräiden. Aiemmin esittelemäni uuden perennapenkin taimet ovat lähteneet hyvin nousemaan ja penkistä tulee aika kiva, sitten joskus. Osa naapuripihan humalaa siirrettiin myös penkkiin ja sille kaipailin jonkinlaista tukea, ettei se lähde kasvamaan minne sattuu ja kietoudu kaidelautoihin.
Olen säästänyt verstaallani osan purkamistani vanhoista verhoilujoustimista, jotka ovat olleet jo niin huonossa kunnossa, että niiden tilalle on jouduttu vaihtamaan verhoilun perustaa tehdessä uudet joustimet. Otin nipun erikokoisia joustimia, aspeja kiinnitykseen ja sommittelin joustimet seinustalle. Naputtelin ne paikoilleen kahdella aspilla, joka oli ihan tarvittava määrä, jotta joustin pysyisi vakaasti seinällä.
Sitten vain odotin, että ymmärtääkö humala hyödyntää uutta kiipeilyalustaa. Humala on nopeakasvuinen ja vaikka se vasta tänä keväänä istutettiin, se on jo parissa viikossa kiivennyt kaiteen ohi tolppaan asti. Kasvi otti hyvin tukea joustimista ja jos tuntui, että se meinasi lähteä omille teilleen riitti, että hieman ohjasi oksia oikeaan suuntaan.
Joustintuesta tuli aika kivan näköinen ja ne saavat nyt ruostua rauhassa, jolloin ne näyttävät vieläkin hienommilta. Tulipahan niillekin uusiokäyttöä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti