sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Miehen työhuone


Olemme Ihanan miehen kanssa vaihtaneet makkareihin pikkuhiljaa uudet lattiat. Niissä on ollut aiemmin 70-luvun alkuperäiset myrkyn vihreät muovimatot, jotka olivat alkaneet jo hieman irvistää nurkista. Muuten hyväkuntoisina ne jätettiin alle laminaattia vaimentamaan. 

Yhdestä makkarista tehtiin Ihanalle miehelle työhuone. Aiemmin tämä huone oli opiskeluaikoina minun työhuoneeni ja sittemmin mikäsattuu-huone. Olin pitkään suunnitellut, että tästä voisi tehdä sellaisen sikarihuonetyylisen miehen työhuoneen. No siitä tuli nyt hieman retro sikarihuone. Seinien sisustaminen tauluilla ja hyllyllä on vielä kesken, mutta muuten sain tuon yhden seinän maalattua petroolin sinisellä sävyllä aiemmin syksyllä ja muutenkin huonekalut ovat löytäneet paikkansa.Chesterfield-tyylisen sohvan sain pari vuotta sitten lähellä asuvilta tutuilta. Istuintyynyt olivat koirien repimät, joten ne verhoilin uudelleen mustalla (kuvassa kangas näyttää hieman oudon väriseltä) kankaalla. Käsinojissa on pari nahan repeämää, niihin pitäisi vielä tehdä paikat. Seinän petroolisävy sopi todella hyvin punertavan sohvan kanssa. 
Ystäväni Pyllikki huusi minulle eräästä huutokaupasta nuo kaksi alinta vanhaa laukkua ja ylimmän Finnairin vihreän laukun huusin itse muistaakseni Antik Annan huutokaupasta. Perhostaulu, joka odottelee takaisin seinälle pääsyä on Ikeasta. Tyynyn päälliset ovat H&M Homesta.


Minua ärsyttää edelleen tuo yksi maalarinvalkoinen seinä, mutta sille en ole jaksanut vielä tehdä mitään. Ehkä saan seinälle niin paljon tavaraa, että se häviäisi sinne alle. ;) Autonäyttelyssä käyttämäni televisiokaappi odottelee myös uusia sisuksia. Sen päällä on yksi ylimääräiseksi jäänyt tiikkihyllylevy tuvassa olevasta hyllyköstä, niin ajattelin viritellä sen seinälle hyllyksi.


60-luvun palisanterisen työpöydän ostin miehelle loppukesästä torista ja hain sen Salosta samalla reissulla, kun Serkkukullan kanssa kyläiltiin Uudessakaupungissa. Olin aiemmin etsiskellyt vanhempaa työpöytää, mutta päädyin siihen, että retro sopii retrotaloon paremmin ja kyseinen pöytä sai hyväksynnän mieheltä. Pöydän kannen ja toisen laatikoston oli aurinko päässyt haalistamaan laikukkaaksi, joten poistin lakan siklaamalla vaalentuneilta pinnoilta. Hion ja petsasin ne kohdat uudelleen tummemmiksi ja lakkasin pariin kertaan. Tämän pöydän viilupinta on kyllä todella kaunis. Onneksi se löytyi suht halvalla vaikka joutuikin hieman kunnostamaan. Tuoli on dyykattu vanhasta koulusta. Verhot ovat mummon verhokätköistä ja tuon pienen rasian sain kaupanpäällisinä, kun viime vuonna ostin sen yhden vanhan vaatekaapin. Sen päälle pääsi päivystämään aikoinaan kummipoikani tuoma tuliainen, leluskorpioni. Nyt kun Ihana mies vielä osaisi päättää mitä tauluja haluaisi seinille, niin saisi huonetta valmiimmaksi. Pöydälle pitäisi löytää myös tietynlainen valaisin. Olen näköjään kova rönsyilemään näissä remonteissa, ikinä ei malta tehdä mitään valmiiksi asti, kun on jo toisessa päässä taloa näpertämässä. Nytkin innostuin tällä viikolla maalaamaan olohuoneen tiiliseinän uudestaan, kun olin pari päivää pakkosaikulla, joten sieltä kuvia myöhemmin.

Muissa blogeissa on näkynyt jo koko kuukauden kaikkea joulujuttua, mutta itsellä ne ovat näkyneet enemmän instagramin puolella, joten sieltä voi käydä vilkuilemassa jouluisempia kuvia. Kävin viime viikonloppuna katselemassa Loviisan joulutaloja, niin sieltäkin on pari kuvaa instan puolella. Jouluhan on jo muutaman päivän päästä. En ole jaksanut nyt ressata koko asiaa, tulee se sieltä joka tapauksessa.

Stressitöntä joulun odotusta! :)

1 kommentti: