keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ruukkipicnic


Viime lauantaina järjestettiin Strömforsin ruukki-alueella Ruotsinpyhtäällä vuosittainen harrasteajoneuvotapahtuma, Ruukkipicnic. Monena vuotena on ollut ajatus mennä tapahtumaan, mutta aina on ollut jotain muuta menoa. Nyt sitten viimein  saimme aikaiseksi lähteä. Ilma oli aivan mieletön, kunnon hellekeli. Matkasin Ihanan miehen kanssa moottoripyörällä, enkä ottanut mitään kevyempää vaatetusta mukaan, joten farkuissa sai kyllä hikoilla koko päivän. Kummityttömme vanhemmat yhdessä nuorimman poikansa kanssa liittyivät seuraamme heidän hienolla vanhalla Valiantilla ja yhdessä letkassa köröttelimme ruukki-alueelle. 


Luulin tapahtumaa hieman pienemmäksi, mutta autoja olikin aina ylikuumenevaksi jonoksi asti ja loistava ilma houkutteli paikalle varmasti normaalia enemmän ihmisiä. Koko nurmialue täyttyikin nopeasti upeista vanhoista autoista ja oma mopomme saatiin muiden prätkien sekaan parkkiin. En näköjään tajunnut kuvata omaa mopoamme ollenkaan.
Ruukki-alue on vierailemisen arvoinen kohde muutenkin. Sieltä löytyy kauniita vanhoja rakennuksia, joissa on mm. kahvila, ravintola, vanhoja rakennustarvikkeita myyvä kauppa ja muitakin taide ym. putiikkeja. Loistava kesävierailukohde. Kävimme välillä viilentymässä museorakennuksessa, jossa oli työnäytöksenä seppä takomassa. Hänellä oli käytössä hieno vesivoimalla toimiva pajavasara.


Koska kyseessä oli picnic, niin meillä oli tietenkin picnik-eväät mukana. Kummityttömme äiti oli valmistanut ja pakannut mukaan maittavat eväät, jotka mutustelimme polttavassa auringon paisteessa. Ensi kerralla aurinkovarjo mukaan, koska tapahtumaan tullaan varmasti ensi vuonnakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti