perjantai 17. huhtikuuta 2015

Remppaa remppaa

Tähän väliin hieman remonttikuulumisia Pikkuveikan talosta meidän naapurista. Remppa on edennyt pikkuhiljaa ja sykleittäin koko talven. Olen vähän laiskasti jaksanut päivittää rempan etenemistä, mutta ehkä loppusuoraa kohti sitten enemmän. Kiirettähän tai aikataulua remontilla ei ole ollut, joten sitä on tehty aina silloin kun on jaksettu. Nyt on kuitenkin kaikki laatoitustyöt jo valmiit ja sähkärikin käynyt tällä viikolla jatkamassa hommiaan. Maalattavaa olisi vielä aika lailla, mutta ärsyttävin osuus eli paneelikattojen maalaus on yhtä huonetta vailla valmis. Jos tämä vaikka kesään mennessä olisi muuttovalmis...


Keittiö on kodinkoneita vailla. Muurin laattojen yläpuolinen osa pitäisi vielä viimeistellä ja maalata lattia ja puuhella. Lattiaan suunnittelin maalattavaksi ruutulattian. Teen näistä tarkemmat postaukset sitten joskus, kun jaksan. ;)Saarekkeeseen tulee tuolit tuohon tason alle, niin sitä voi pitää sellaisena aamiaspaikkana. Ruokapöytä tulee erikseen tuonne takana näkyvään ruokahuoneeseen.Eteisen väliaikakuva. Lattiassa näkyy vanhan puretun komeron paikka. Portaan alaosa pitäisi teetättää uusiksi, kun vanha porras on liian pieni, kun yksi taso poistettiin. Eteiseen tuli mukavasti lisää tilaa ja olohuonekin näyttää isommalta, kun seinää hieman purettiin.


Olohuoneen eli kammarin punaisen tiiliseinän ja takan käsittelin kaseiinimaalilla (ettei nyt tulisi koko taloa valeltua lateksilla.). Se on vielä hieman kesken, sävytän loput maalista hieman harmaammaksi ja maalaan sillä tiilet osittain, jottei olisi liian valkoista. Kaseiinimaalilla saa todella kauniin ja kestävän pinnan. Tästäkin lisää myöhemmin. Valma tarkistamassa remontin kulkua. Alakerrassa käytettiin kolmea eri vaaleusastetta samasta harmaan sävystä. Tikkurilan symphony-kartan F487, H487 ja K487. 
F- ja H- näyttävät vaaleusasteeltaan melko samalta, silloin kun H-487 on paneeliseinässä ja F-487 on tasaisella seinällä (vertaa yläkuvan takaseinän harmaa ja keittiön seinän sävy). Oliko tarpeeksi sekavasti esitetty? Eli aluksi piti tulla vain kahta sävyä, mutta H-sävy näytti liian tummalta tasaisella seinällä (juuri passeli paneeliseiniin), joten lisäksi otettiin mukaan vaalein sävy F487.


Portaikon katon ja seinätkin saatiin viimein maalattua, kun kyhättiin kaikki mahdolliset turvallisuusmääräykset täyttävät telineet paikalleen. ;) Timpurit ovat laittaneet jo melkein kaikki kattolistatkin paikoilleen. Aiemmin niissä oli pienet varjolistat, jotka vaihdettiin nyt pieniin peruskattolistoihin. 


Testailin sähkärin asentamia ledinauhavaloja keittiössä. Kivalta näyttää. 


Tästä taas jatketaan etiäpäin. Vuorossa olisi vielä keittiön muuriseinän, kammarin tiiliseinän ja tuulikaapin seinien viimeistely. Keittiön ja kammarin lattioiden maalaus. Työhuoneen katon ja seinien maalaus. Ovenkarmien, väliovien ja portaiden maalaus. Yläkerran makkareiden seinien loput pohjatyöt ja maalaus. Yläkerran lattioiden maalaus. Ja ja ja jne. Seuraavaa maalausinspiraatiota taas odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti