keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kymenlaakson rakennusperinneyhdistys Iisakki

Olemme saaneet hyvällä porukalla kasaan hienon uuden yhdistyksen, nimeltä Kymenlaakson rakennusperinneyhdistys Iisakki ja viimein saimme viralliset yhdistyksen rekisteröintipaperit hyväksyttyinä takaisin, joten nyt alkaa mainostaminen.Tässä hieman Iisakin sivuiltakin, klik! löytyvää tietoa ja mainosta yhdistyksen toiminnasta ja periaatteista.

Kymenlaakson rakennusperinneyhdistys Iisakin tarkoituksena on vaalia ja tehdä tunnetuksi kymenlaaksolaista rakennusperinnettä. Iisakki saattaa yhteen vanhojen rakennusten omistajat ja ystävät, asiantuntijat sekä alalla toimivat käsityöläiset. Jäsenyys ei velvoita omistamaan omaa satavuotista elotupaa, kiinnostus riittää. 
Yhdistyksen toiminta-alue ei rajoitu tiukasti maakunnan rajoihin vaan elää sopivasti.

Yhdistys tulee järjestämään tapahtumia ja retkiä sekä pyrkii edesauttamaan rakennusosien ja materiaalien kierrätystä tiedotus- ja neuvontatoiminnan avulla.
Iisakki haluaa herättää ihmiset näkemään vanhat hienot talot ympärillämme. Kymenlaaksossa on monta taloa, joista soisi pidettävän hyvää huolta. Vanhan talon hoitaminen ei ole välttämättä kallista tai vaikeaa. Kuka tahansa osaa korjata, kunhan on aikaa ja oikeat perustiedot.

Yhdistyksen ensimmäinen virallinen tapahtuma, Iisakin kevätpäivä järjestetään Kouvolassa 7.3 lauantaina, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tiloissa. Luvassa on ilmaisia luentoja ja mahdollisuus kuulla lisää yhdistyksestä. Linkissä on juliste tapahtumasta, klik! Samat tiedot löytyvät myös Iisakin sivuilta ajankohtaista osiosta. Kesällä Iisakki järjestää, jo viime vuonnakin pidetyn Kymenlaakson  perinnerakentamispäivän, joten kaikkea kivaa ohjelmaa on tiedossa jatkossa. 


Joten kaikki vanhojen rakennusten rakastajat liittymään mukaan, niin saadaan perinnerakentamista tunnetuksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti