torstai 19. helmikuuta 2015

Kustom Kulture Show 2015


Viime lauantaina pyörähdettiin isolle kirkolle Ihanan miehen ja Päähamsterin kanssa. Kohteena oli Kaapelitehtaalla järjestettävä Kustom Kulture Show, mutta sitä ennen kävimme tonkimassa Jätkäsaaressa sijaitsevaa Weird Antiques- liikettä, klik. Olen käynyt kyseissä paikassa kerran aiemminkin ja liike on todellakin vierailun arvoinen. Paikasta löytyy kaikkea mahdollista hirvenpäästä vanhoihin peltipurkkeihin ja polkuautoista oikeisiin prätkiin. Eli kaikkea ihanaa, outoa, vanhaa roinaa ja sitä on paljon. Jätkäsaareen on alkanut hyvin keskittyä muitakin vintagekauppoja ja ne löytyvät helposti kaikki samasta rakennuksesta.



Tuo polkupyörä oli todella hieno, osaisikohan tuollaisella ajaa. Se oli kylläkin juuri myyty museon kokoelmiin.


        

Kustom Kulture Showssa tuli käytyä nyt ensimmäistä kertaa. Tämä miesten käsityö-messuiksikin kutsuttu tapahtuma on tiivis, mutta käymisen arvoinen tapahtuma, jos on yhtään kiinnostunut vanhoista autoista, prätkistä, kustom kulttuuri taiteesta ja käsitöistä, tatuoinneista ja jne.





Tuossa kuvassa (pahoitteluni epätarkka kuva, kun en jaksanut panostaa kuvaukseen, vaan räiskin menemään) näkyy sitä pinstriping-maalausta, josta jupisin jo syksyllä lahden näyttelyn jälkeen. Valaistukseksi joillekin, koska ainakin osalle tutuistani tämä käsite oli outo, kun kerroin, että osallistuin sunnuntaina pinstriping workshopiin kyseisessä tapahtumassa.



Aivan käsittämättömän taitavaa kynäruiskumaalausta, vau.



Taiteilijoita oli messuilla paljon, ihan ulkomaita myöden. Löytyi pinstraippaajia, kynäruiskumaalareita, nahkatöiden tekijöitä, tiki-veistäjiä, tatuoijia ja pienoismallien tekijöitä. Tässä jenkkiläinen Jeral Tidwell, jolla oli hienoja töitä esillä.



Tässä, myöskin jenkkiläinen David Lozeau, joka tekee mm. day of the dead- taidetta. Oli hienoa seurata heidän työskentelyä, ei paljoa tuijottavat ihmiset heitä häirinneet.


Osallistuin siis Kustom Kulture Showssa Pinstriping Finlandin, klik! järjestämään pinstriping workshopiin. Noin kolmen tunnin intensiivikurssi järjestettiin molempina päivinä messujen aikana ja sain itseni mahdutettua sunnuntain kurssille. Kurssia piti taitava Hannu Nivala ja osallistujamäärä oli hyvin pieni, meitäkin oli vain neljä, jotta opetus olisi mahdollisimman kädestä pitäen meininkiä. Osallistuminen ei edellyttänyt aiempaa kokemusta straippaamisesta ja kurssi alkoikin ihan materiaalien ja välineiden läpikäymisellä. Mikäs siinä oli kuunnellessa osaavaa esittelyä maalikemiasta samalla, kun sermin toiselta puolelta kuului iloinen tatuointikoneen surina ja taustalla soi leppoisaa rokkia. 



Kun straippaukseen käytettävä 1 shot-maali ja kaikki ne ihanat oravan- ja näädänkarva-siveltimet oli läpikäyty, aloitettiin tositoimet ja harjoiteltiin suoran viivan vetoa ja kaarevien viivojen tekoa. Olen hieman harjoitellut kotona Pekka Mannermaan kirja kädessä perusjuttuja, mutta kurssi oli mielestäni todella tarpeen. Sitähän saattaa vaikka kuinka pitkään tehdä väärällä tekniikalla ja ihmetellä, että miksi tästä ei tule mitään. Nyt Hannu sanoi heti, jos sivellin oli väärässä asennossa tai ote väärä ja antoi muutenkin kullan arvoisia vinkkejä. Ehdimme vielä lopuksi tehdä "päättötyön", jossa maalasimme paneelille oma valintaisen straippikuvion. Harjoittelimme siinä samalla tekemään symmetristä kuviota, kuva siitä tuossa ylempänä. Ihan lähikuvaa en kehdannut siitä ottaa, kun osa viivoista on aika suttua. Mutta siitä tuli tuollainen herkkis-kuva. ;)

Pinstriping-maalaus on todella vaativaa ja se vaatii todella vakaata kättä, liikkeen ja siveltimen hallintaa. Joten harjoitusta tarvitaan todella paljon, ehkä noin 500 viivan jälkeen alkaa tulla jo jotain rutiinia. Mutta pirun kivaa se on ja nyt vaan kotona paljon harjoitusta, että kehtaan joskus sotkea vaikka jonkun ajoneuvon tai prätkäkypärän. Kiitos vaan hienosta kurssista Pinstriping Finland. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti