tiistai 21. lokakuuta 2014

Keppihevonen synttäreillä

Isoveikkani tytär täytti tässä kuussa 4 vuotta ja askartelin tälle pienelle eläinfanille lahjaksi oman keppihevosen. Yritin muistaa ottaa kuvia eri työvaiheista, mutta heposen valmistuttua huomasin, että näin ei käynyt. No ei kaikkea voi muistaa. 


Aloitin hahmottelemalla liimalevylle hevosen pään. Vanhana heppatyttönä tämä tuli ulkomuistista, mutta eiköhän mallin löydä helposti netistäkin.


Sitten vannesaha pärisemään ja sahaamaan hepan pää oikeaan muotoon. Viimeistelyn tein hiomalla sahausjäljet pois.Ostin valmiin pyörökepin, harjanvarreksikin mainittu, porasin sille sopivan reiän ja liimasin paikoilleen.
Sitten nämä kaikki loput työvaiheet joista ei ole kuvaa. 
Maalasin hepan kahteen kertaan harmaalla tartuntapohjamaalilla (huomaa verstaalla suosittu maalimerkki: turkkilainen jugurtti). Hevosen harjan tein kahdesta eri värisestä villalangasta niputtamalla niitä sopivan kokoisiksi nipuiksi ja teippaamalla niiden juuren maalarinteipillä tiukasti yhteen. Näille harjastupoille porasin 10mm reikiä sopivin välimatkoin ja liimasin ne paikoilleen.

Suitset tein leikkaamalla ylijäämänahasta soiroja, jotka kiinnitin koristeverhoilunauloilla paikoilleen. Maalasin silmät ja sieraimet sopiville paikoille. 
Varren päähän halusin pehmikkeen, ettei turhaan kolise pitkin lattioita. Leikkasin kankaasta ympyrän, jota hieman kavensin ja käänsin ja ompelin reunat. Vanua väliin ja kiinnitin kankaan niiteillä varteen ja laitoin koristeeksi nauhan.Heppa valmiina paketoitavaksi.


Onnellinen Bruno-keppihevosen omistaja. 


Kälynen on todella taitava leipuri ja hän oli loihtinut synttäreille koko viikon aivan mielettömän makuisia ja näköisiä leipomuksia. Synttärijuhlilta saikin vyöryä kotiin vatsa killillään. Tuon sateenkaari-kakun sisuskin on tehty erivärisistä kerroksista, näkyy ehkä hieman tuolla ylemmässä kuvassa. Om nom nom.....

Kuvat juhlista on Kälysen ottamia.

1 kommentti:

  1. "Yritin muistaa ottaa kuvia eri työvaiheista, mutta työn valmistuttua huomasin, että näin ei käynyt." <3 Turkkilainen jugurtti <3 Kotiin vyöryminen <3

    VastaaPoista