maanantai 18. elokuuta 2014

London calling


Kauan suunnittelemamme Lontoon matka yhdessä ystäväni Pikku J:n kanssa toteutui vihdoin viime viikolla. Teimme kolmen päivän pyrähdyksen suurkaupungin hulinaan ja tykästyimme paikkaan. Kolme päivää on tosin aivan liian vähän aikaa kyseisessä kaupungissa, jos haluaa kiertää kaikki nähtävyydet ja ehtiä vielä hengähtämäänkin välissä. Joten priorisoimme muutaman nähtävyyden ja kiertelimmekin koko reissun akselilla kulttuurikävely-pubi-shoppailu. 
Lempparimme Lontoosta:
 • Metro, liikkuminen vaivatonta, kunhan jaksaa perehtyä kaaokselta näyttävään metrokarttaan
 • Camden town, leppoisa ja viihtyisä kaupunginosa, jossa on kuuluisa Camden market. Paljon kojuja ja hauskoja kauppoja.
 • Sohon alue, koskaan ei tiedetty missä tarkalleen oltiin, mutta pois osattiin aina. Sieltä löytyi myös useampi lempipaikkamme
 • Wok to walk- ketjuravintola, jossa sai itse kasata listalta omanlaisensa wokki- annoksen, mielettömän hyvää ja iso annos. Miksei tämä ole jo Suomessa?
 • Shakespeares head- pubi, parhain pubitunnelma mikä löydettiin
 • Pitt Cue co.- ravintola. Tästä meille vinkkasi eräs amerikkalainen työmatkalla ollut herrasmies ja paikka oli todellakin käynnin arvoinen. Tähän pieneen hipsteri-ravintolaan oli 45 minuutin jono, mutta se meni mukavasti ulkosalla tuopin kanssa odotellessa. Tiskillä oli vain yksi kaljahana, josta sai whatever-olutta ja tällä kertaa se oli jotain tummaa ja pahalta haisevaa, mutta hyvää. Jonotusnumero annettiin muovilehmään kirjoitettuna. Ruokalista oli lyhyt ja simppeli, listasta yliviivattiin illan edetessä loppuneet ruokalajit. Söimme pullet porkia, erilaisin höysten ja se tarjoiltiin vanhoilta emalivadeilta. Ruoka oli mielettömän hyvää ja sopivan hintaista. Amerikkalainen suositteli meille myös paikan erikoisshottia, joka oli bourbonia, johon oli sekoitettu suolakurkkumehua. Tyydyimme vain haistelemaan kyseistä tuotetta naapuripöydästä ja näytti olevan maistuvaa. Menkää tänne!


Nyt loma loppui ja taas töiden parissa. Sateista viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Hauska löytö tämä blogisi. Vanhojen talojen ja huonekalujen ja muun sekalaisen vintagen ystävänä tykkään :)

  P.S. Hetken luulin jo, että sulla on täsmälleen sama puhelinkoppi tuossa kuin omassa Lontoo-postauksessani! Mutta ei nyt sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogiini. :) Yritän pitää jonkinlaista punaista lankaa postauksissani, mutta yleensä ne lähtevät hieman sivuraiteille, kun haluaisin kertoa kaikesta mahdollisesta. Mutta eiköhän kaikkiin yleensä liity jollain tapaa vanhat romut. ;)
   Se olisikin ollut kunnon sattuma, että oltaisiin löydetty juuri se sama puhelinkoppi.

   Poista