lauantai 9. elokuuta 2014

Lomatunnelmia Ukista


Jos haluaa pitää lomaa, on lähdettävä kotia kauemmas. Tehtiin lomapyrähdys länsirannikolle Ihanan miehen, Serkkukullan ja Pitkän sedän kanssa. Ystävämme Pyllikki ja Seilori asustavat siellä ja heillä on kotona massiivinen remontti käynnissä, joten emme mahtuneet nurkkiin majoittumaan. Varasimmekin mökin Uudenkaupungin Santtiorannan leirintäalueelta, joka osoittautuikin mainioksi majoitusvalinnaksi.


Leirintäalueelta sai vuokrattua erilaisia vesiurheiluvälineitä, joten testiin pääsi Sup-lauta ja kajakit. Sup-lautailu oli todella hauskaa, sen päällä melotaan joko istualtaan tai seisaaltaan. Kahden henkilön kajakit osoittautuivat vaikeiksi hallita, ainakin koska merenkäynti oli aika valtaisa. Kivaa se oli, mutta ehkä ensimmäinen kerta kannattaisi kokeilla hieman tyynemmällä ilmalla. Onneksi selvittiin rantaan yhtenä kappaleena.
 Bongasimme leirinnästä melko erikoisen suomalais-saksalaisen karavaaniyhdistelmän. :) Kulttuurikävelyllä Uudessakaupungissa polttavassa helteessä.


Vierailun arvoisia olivat mm. tämä Pikku Putik, jossa on myynnissä uutta ja vanhaa tavaraa. Mukaan lähti miehen ostama uusi harrikka parkkeeraus-kyltti, josta kuva instassa. 

Jottei tärkein eli syöminen unohtuisi, suosittelen Ukista ehdottomasti makasiineillä olevaa ravintola Kahvelia ja sieltä Akka-pitsaa, kuin myös Pohjoistullikadulla sijaitseva amerikkalaisia herkkuja tarjoava Pink Vanilla Desserts. Söpön kahvilan cup caket ja itse tehty lemonade vie kielen mennessään.


Toinen todella hauska kohde oli Antiikkiliike P.H. Virtanen. Siellä on tavaraa lattiasta kattoon ja pihaa myöden uudempaa ja vanhempaa. Pitkän kiertelyn jälkeen sieltäkin löytyi jotain kotiin viemistä, mutta siitä myöhemmin, kun aarre pääsee kotiin asti. Aarre oli niin iso, ettei mahtunut pikkuautoon, joten haen sen seuraavalla visiitillä Pyllikin luota.Vierailimme myös Uudenkaupungin museossa. Museo on todella kaunis ja katseltavaa riitti. Kannattaa piipahtaa, sillä samalla lipulla pääsee myös merimiehenkotimuseoon ja luotsimuseoon.
Tämän kesän näyttelynä museossa on eläimellistä menoa merikaupungissa, jossa esitellään eläinten asemaa kaupunkimiljöössä. Eläinaiheita oli ripoteltu kekseliäästi ympäri museota.


Ihana mies varastamassa museopihan kirsikoita, häpeä...
Ihastelimme Seilorin kotitilan suoramyyntikojua Lokalahdella, josta voi käydä ostamassa saaristolaisleipää, herneitä, sipuleita ja jne, vaikka keskellä yötä. Kojut ovat varsinkin mökkiläisten suosiossa. Bongasimme myös kananmunien myyntikojun. Mietittiin, että tuollaiset eivät toimisi varmaan ainakaan täällä kymenlaaksossa, eiköhän joku urpo kuitenkin kävisi tyhjentämässä kojun rahoista ja tuotteista. Mutta tuolla näyttää myynti toimivan ja aivan loistava idea. Tätä lisää...Vein kummipoikani 3-v synttärilahjaksi Muumimaailmaan. Selvisimme päivästä loistavasti Serkkukullan kanssa ja Onni-poika oli oikein loistavaa herrasmiesseuraa. En tiedä oliko lapsi vai me aikuiset eniten innoissamme retkestä, mutta muumimaailma yllätti joka tapauksessa positiivisesti. Kesälomani jatkuu vielä ensi viikon, joten lisää reissukuvia tiedossa. Pahoitteluni jo valmiiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti