tiistai 19. syyskuuta 2017

Talon julkisivukuvia

Tältä se meidän tuleva huvikumpumme tulisi sitten näyttämään. Kun taloa alettiin suunnittelemaan, molemmilla oli visio tornitalosta. Torni oli pakko saada ja mikään tavanomaisempi talomalli ei enää näyttänyt yhtään miltään sen jälkeen, kun törmäsimme erään talovalmistajan sivuilla kyseiseen malliin. Tämä kyseinen talovalmistaja ei kuitenkaan tarjonnut massiivihirsisiä taloja vaan lamellihirsisiä, joten kyselimme heiltä kuitenkin olisimmeko voineet ostaa kyseisen talon piirustukset. Tämä ei kuitenkaan käynyt päinsä, joten arkkitehtimme piirsi omat kuvat mukaillen ja muokaten kyseistä talomallia sekä meidän ideoita ja tälläinen siitä sitten tuli.
Ulkonäkö muuttuu vielä hieman, koska talon ulkovuorauksen malli muuttuu toisenlaiseksi. Kuvissa se on piiretty niin, että koko seinä olisi hirttä, mutta toisesta kerroksesta ylöspäin hirsirunko muuttuu rankarakenteeksi ja siihen tulee hieman erilaisempi ulkovuoraus. Rankarakenteeseen päädyttiin hirsiveistäjän ohjeistuksesta, koska tornin kohdalla hirsiseinän korkeus olisi kohonnut yhdeksään metriin ja hirsien painuma olisi ollut liikaa talolle.
Ylimmäisessä kuvassa on julkisivu etelän suuntaan eli meidän lammelle päin. Vasemmalle sivulle jää sauna ja kodinhoitohuone. Keskellä on olohuone, joka on katosta auki toiseen kerrokseen. Oikealla on ruokailutila ja tuulikaappi sekä ylhäällä makuuhuone ja tornihuone.
Julkisivu pihalle päin, jossa näkyy tuulikaappi ja ruokailutila. Vinoruutuiset ikkunat ovat portaikossa ja keskellä taas makuuhuone ja tornihuone. Kuvia vertailemalla huomaa, että tässä kuvassa toisen kerroksen parveke näyttää loppuvan väärään paikkaan, mutta ei anneta sen häiritä.
Tämä pohjoisen puoli on metsän suuntaan ja siinä näkyy vasemmalla eteisen ikkuna, keskellä keittiö ja oikealla työhuone. Yläkerran ikkunoiden kohdalla on oleskelutila sekä vessa. 
Tämä viimeinen puoli jää myös metsään päin ja kun taloa tuodaan reilusti pihan suuntaan, jottei perustukset jää vanhan kellarin kohdalle, jää tilaa myös isolle takapihalle. En väitä, että olisin jo jotain pihasuunnitelmia tehnyt, mutta sellaistakin on saattanut tapahtua. Oikealle alas jää työhuone ja vasemmalle kylppäri. Yläkerran ikkunat ovat vieras- ja vaatehuoneeseen. Vaikka talo näyttää julmettuman kokoiselta, on se, hassua kyllä, paljon pienempi pinta-alaltaan kuin meidän vanha koti.
Kun nyt vahingossa päädyimme talonrakentajiksi, yhdistimme suunnittelussa paljon meidän toiveita ja unelmia, joita ei aikaisemmin uskonut, että pääsisi ikinä toteuttamaan. Uskoin vahvasti, että asuisimme vanhassa kodissamme vanhainkotiin asti. Nyt kun yhtäkkiä pitikin tempaista ilmoille kaikki talohaaveet, olikin se aika vaikeaa. Mutta toivon, että kodistamme tulee meidän näköinen, lämminhenkinen ja kotoisa. Koti, jossa olisi hyvä ja terveellinen hengittää.
Seuraathan rakennustouhujamme jatkossakin. :) Viime julkaisun myötä tänne löysi paljon uusia lukijoita, kiitos siitä teille kovasti. Kysymyksiä ja kommentteja voi jättää tänne tai facebook-sivulle https://www.facebook.com/tuleentuijottaja ja alla näkyvästä tähdestä voi klikata tykkääkseen tästä julkaisusta. Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti