keskiviikko 19. elokuuta 2015

Viherkatto onnistui


Keväällä istutin kukkia ja apiloita meidän roskiskatoksen viherkatolle. Siitä oli juttua täällä, Klik! 
Sormet ristissä odotin, että kasvaako sieltä muuta kuin rikkaruohoja. Kasvoihan sieltä! :) Aluksi kukkivat päivänkakkarat ja nyt kun ne ovat jo hieman lakastuneet niin muut kukat puskivat esiin. Apilatkin jaksoivat nousta pintaan. Nyt tosin on ollut jopa niin kuivaa, että katto olisi kaivannut hieman lisäkastelua, joten se on päässyt hieman nuupahtamaan.



Mutta olen tyytyväinen, että katto onnistui noinkin hyvin. Täytyy lisätä katolle ensi vuotta varten ravinteikasta multaa ja miettiä mitä muuta sinne voisi istuttaa. Jos kesä on kuiva, niin pohjaistutusten pitäisi olla jotain hyvin kuivaa kestävää lajiketta. Kukathan siementää hyvin, joten niitä nousee sieltä varmaan joka tapauksesta.







Innostuin kuvailemaan pihan muitakin kukkasia, koska niitä nyt vaan on ihana kuvata. Tässä siis pieni kukkakuvapläjäys. Harmi, kun tuoksua ei saa näihin mukaan. Varsinkin liljat tuoksuvat tällä hetkellä huumaavasti.




Tämä salkoruusu oli tämän kesän mysteerikasvi, koska minä tai äitini ei ole sitä pihalle istuttanut. Sitä olemme nyt ihmetelleet, että mistä se on sinne itsensä löytänyt. Ei kai nyt kukka voi yli kymmentä vuotta olla uinuksissa? Ja ei mummolla aikoinaan ollut edes tuon värisiä salkoruusuja. Hämmentävää. Mutta parhaitenhan tälläiset vahinkokukat kasvavat ja komea se on kuin mikä.













4 kommenttia:

  1. Kaunista kukkaloistoa on :) Katosta tuli kyllä myös sun näköinen :)

    VastaaPoista
  2. Upea kesäillan valo! Niin kauniita kukkia ja kuvia niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kesäillan valo on ihanan pehmeä :)

      Poista