perjantai 20. maaliskuuta 2015

Iisakin Kevätpäivä

Jos nyt saisi aikaiseksi kirjoitettua tästäkin aiheesta. Työasiat rassanneet nyt oikein kunnolla, niin ei ole oikein blogin puolella jaksanut touhuta. 

Kymenlaakson rakennusperinne yhdistys Iisakki ry järjesti ensimmäisen virallisen tapahtumansa 7.3 lauantaina Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tiloissa. Ajatuksena oli järjestää miniseminaari, jossa esiteltäisiin yhdistyksen toimintaa ja parilla mielenkiintoisella luennolla saada ihmismassat paikalle. Yllätyimme positiivisesti, kuinka monet olivatkaan löytäneet paikalle. Istumapaikkoja oli varattu noin 70, mutta tuoleja joutuikin loihtimaan nopeasti lisää, kun paikalle saapuikin Paljon enemmän.


Ohjelmassa ensimmäisenä yhdistyksemme puheenjohtaja, touhunainen Hanna Alatalo esitteli yhdistystä, jonka jälkeen Iisakin aktiivimies Jari-Pekka Muotio esitteli Kyamk:n restaurointilinjaa. Varsinaiset luennot aloitti rakennuskonservaattori Kati Lahtinen, kertomalla vanhan rakennuksen lisäeristämisestä. Hän piti myös luentojen jälkeen korjausklinikkaa, jossa sai esittää omia, mieltä askartaneita kysymyksiä. Toisena luennoitsija oli Iisakin oma mies, perinnemestari Hannu Rinne. Hän luennoi aiheesta Ihana vanha talo; kuinka vanhan kunnostuksessa voi säilyttää talon hengen ja perinteisen, kauniin tunnelman. Hyviä pointteja siitä, missä asioissa ei kannata tehdä kompromisseja ja missä kannattaa säilyttää vanhaa tai hankkia vanhaa vastaavaa materiaalia. 

Luentojen tauolla oli mahdollisuus kahvitella Kyamk:n opiskelijoiden pitämässä kahvilassa, tutustua ja ostaa kirjoja ja varaosia vanhoihin taloihin. Varaosa-kauppiaana hääräsi Ruotsinpyhtään Ruukissa toimiva perinteisen, ekologisen ja luonnonmateriaaleihin keskittynyt rakennusmateriaali ja -tarvike myymälä, Roseborg. 


Keräsimme samalla mielipidekyselyä siitä, mitä ihmiset toivoisivat yhdistykseltä jatkossa ja niiden sekä aiempien suunnitelmien pohjalta alamme kasaamaan tarkemmin Iisakin toimintasuunnitelmaa ja sitä kuinka Iisakki voisi jatkossa auttaa parhaiten Kymenlaakson perinnerakentajia ja vanhoista rakennuksista kiinnostuneita. Jos kyseinen toiminta kiinnostaa ja vanhat rakennukset ovat lähellä sydäntäsi, niin tutustu paremmin osoitteessa iisakki.orgMukavaa ja äkkijyrkkää kevättä kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti