tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lampputehdas

Mummolan olohuoneeseen tarvittiin iso kattovalaisin ja äitini olikin jo haaveillut jonkinlaisesta kierrätysvalaisimesta. Mutta, kun piheys iski päälle, niin Ihana mies keksi, että hän voisi tehdä itse valaisimen lahjaksi anopille ja apelle. Pannuhuoneessamme oli vanha kärrynpyörä, joten tuumasta toimeen. 

Yläpuolelle hän jyrsi kolot johdoille ja lamppukannakkeille paikat. Pintaan sutaisin patinavärin tasoittamaan sävyeroja. Koska valmiiksi mustaksi maalattu ketju oli kalliimpaa kuin tavallinen ketju, päädyttiin ketju maalaamaan itse spraymaalilla mustaksi. Muutaman testikierroksen jälkeen valaisin oli valmis asennettavaksi. Ihana mies möngersi talon vintille etsimään sopivaa kohtaa valaisimelle. Koska hökötys oli niin painava, oli se pakko kiinnittää vintin puolelta tukiparruun kiinni, ettei koko paneelikatto tulisi alas. Asentaminen tapahtui siis jo ennen Ihanan miehen polvileikkausta. Vintille mönkiminen ei ilman polvea olisikaan onnistunut.Sopii kivasti talon tunnelmaan.Valaisinaskartelusta Ihana mies innostui niin kovin, että väkersi meillekin valaisimen sairaslomansa aikana. Puuliiterissä oli säilössä vanha öljylämmitin, odottelemassa uutta käyttöä. Aluksi olin miettinyt, että lämmittimestä voisi käyttää pelkästään jonkun osan, mutta se oli niin hieno jo valmiiksi, ettei sitä raaskinut pistää palasiksi. Testasimme sopisiko se sellaisenaan valaisimeksi, mutta lampun laiton jälkeen, se ei kuitenkaan antanut tarpeeksi valoa. Joten kylkeen tehtiin aukko ja siihen kiinnitettiin hajonneesta kynttilälyhdystä irrotettu lasiovi. Nyt se valaisee sopivasti ja sopii vaikka terassivaloksi.Kierrätysvalaisimet ovat kyllä kivoja, vaikka vastustankin vanhojen tavaroiden ja mööpelien tuunausta niille sopimattomaan muotoon. Vedän rajan siihen, että jos tavaralla ei ole enää käyttöä sen alkuperäisessä tarkoituksessa ja se muuten heitettäisiin pois, niin silloin sen voi hieman modifioida parampaan tarkoitukseen. Mutta joku raja sentään.. ;)

2 kommenttia:

 1. Hei, muistatko mistä nuo lampun kannattimet on hankittu? Yritetty kissojen ja koirien kanssa etsiä ja ei löydy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Mieheni muisteli, että taisi olla ihan k-rauta tai joku muu perusrautakauppa, koska ei niitä ainakaan mistään erikoiskaupasta etsitty tai ostettu.. Toivottavasti löydätte sopivat :)

   Poista