keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Heti kohta valmis

Aika on hurahtanut niin nopeaan, etten ole ehtinyt edes bloggaamaan vähään aikaan. Mummolan raksa valmistuu käsiin. Uuden työharjoittelin kanssa askarreltu verstaalla kovaa kyytiä tai siis ainakin hän askartelee kovaa kyytiä ja minä vaan ressaan työressejä. Hänellä alkaakin olemaan harjoittelu näyttöä vailla valmis. Edellinen pajaorjani suoriutui loistavasti näytöstä, mikäs heillä, kun innolla tekevät. :) Ressaan myös hieman, että koulutyöt junnaa paikoillaan, keksin aina parempaa tekemistä kuin koulutehtävät. No, mutta nämä ovat olleet hyvää stressiä, sellaista johonkin valmistavaa sähellystä, joten innolla kevättä kohti. 

Tässä parit kuvat raksalta. Sehän oikeastaan on jo valmis, mitä nyt autotalli pitäisi maalata ja saunan lauteet vahata. Mutta muuten ovat listat paikoillaan, sähköt ja valaisimet toimii, vettä tulee sieltä mistä pitääkin jne. Laitan myöhemmin kuvia grand-möhkäleen eli takka-leivinuuni-puuhella-härdellin pinnoittamisesta ja muistakin jutuista, koska niitä on PALJON. :)


Testasin olohuoneen kattopalkkiin Liberonin patina-aineen. Vaha on helppo käyttää ja saa helposti tasaista jälkeä. Sävy on todella kaunis, hieman tumman tammen oloinen. Aine sopisi paremmin varmasti vanhoihin palkkeihin, joihin se on tarkoitettukin, jotka ovat rosoisia ja epätasaisia sävyltään, koska noin sileään pintaan saman näköisen pinnan olisi tehnyt ihan normi vahalla. Mutta mielenkiintoinen oli testata ja palkista tuli juuri niin hieno kuin ajattelinkin. 

Ihmettelin aluksi miksi näkyvään kattopalkkiin on pitänyt jättää rumat urat näkyviin. Kiristysmutteritkaan eivät nyt kauheasti silmää hivellyt. Mutta nyt ne erottuvat mielestäni vähemmän, kun ovat noinkin tummat. Kaveriksi tummalle palkille tulee Ihanan miehen anopille lahjaksi askartelema valaisin, josta myöhemmin lisää, kunhan saadaan komeus kattoon kiinni (painaa nimittäin melkoisesti). Ja nuo liesisaarekkeen koristetiiletkin sopivat aika kivasti tumman palkin kanssa.
Keväistä maaliskuun alkua kaikille!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti