perjantai 14. helmikuuta 2014

Lomakuvia nro.3

Vielä viimeiset lomakuvat ilmoille. 
Loppuloma vietettiin Koh Phangan-saarella. Saari on tunnettu kerran kuussa järjestettävistä Full moon partyista, joissa Had Rin rannalle kerääntyy parikymmentätuhatta bilettäjää. Ja jottei bileitä olisi liian harvoin, järjestetään myös Half moon, Black moon jne. partyja. Koska olimme vanhoja ja väsyneitä, eikä piribileet kiinnostaneet tarpeeksi, jätimme kemut väliin ja keskityimme rentoutumiseen. Löysimme rauhallisen Had Salad rannan, joka on aikoinaan toiminut merirosvojen piilopaikkana. Majoituimme Haadlad Prestige Resortissa. Henkilökunta oli ystävällistä ja paikka todella hieno. Resort oli hieman ylihintainen budjettiimme nähden, mutta hotellihuoneet olivat vielä budjetimme rajoissa, jotein majoituimme niissä bungalowien sijaan. Ruokailu oli aika kallista, joten söimme aina kylällä halvemmissa paikoissa. Lempparimme oli "mopo-mummon" pikkuravintola ja Reggae Village restaurant, josta sai Thaimaan parasta pizzaa, siinä vaiheessa kun haluaa vaihtelua thairuokaan.


Thong Sala- satamakaupungissa kävimme ostoksilla. Löysimme kaupan, jossa valmistettiin käsin riippumattoja. Niitä ostimmekin vanhalta mummelilta säkillisen kotiin viemisiksi.


 Paikallisen supermarketin pihalla ei ollut autoparkkia, vaan mopoparkki. :)Illalla bongailtiin laskuveden aikaan aarteita rannalta.
Vuokrattiin Ihanan miehen kanssa skootteri pariksi päiväksi ja kartoitettiin hieman saarta. Skootteri on helppo kulkuväline Thaimaassa, varsinkin rauhallisimmilla saarilla. Kunhan muistaa vasemmanpuoleisen liikenteen, kaikki muut törtöt liikenteessä ja käyttää kypärää. Turisteista tulee ilmeisesti urpoja matkoilla, koska näköjään liikenneturvallisuutta ei tarvitse noudattaa vieraassa maassa. Kauhulla katselin, kun turistit hyppäävät ensimmäistä kertaa elämässään skootterin päälle ilman kypärää ja ei riitä, että sillä törttöilee yksinään, vaan mopon kyytiin kasataan paikalliseen tyyliin myös koko perhe. Kaikki vaippaikäisistä koululaisiin keikkuivat skoottereiden kyydissä ilman kypäriä. Mutta eihän se ole niin justiinsa, kun lomallahan tässä ollaan, niin mitä sitä voisi sattua.


Mangrove-puita


Had Rin Beach


Suomalainen turisti? ;)Phanganilta suuntasimme vielä pariksi yöksi Bangkokiin, ennenkuin hyppäsimme lentokoneeseen. Matka oli kyllä ihana ja kiitos matkaseuralaisille. Olen kyllä syntynyt niin väärälle mantereelle, lämmin ilmasto ja aasialainen ruoka olisi niin mun juttu.


ขอขอบคุณคุณ
Khapunkaaaaaaaa ja silleen
eli kiitos Thaimaa, seuraavaksi suuntana sitten jotain aivan muuta.2 kommenttia: