perjantai 31. tammikuuta 2014

Lomakuvia nro.1

Nyt alkaa lomakuvatulva... 
Tässä ensimmäisen viikon kuvia. Matkamme alkoi Bangkokista, jossa yövyimme pari yötä. Vaikka uutisissakin nähdyt mielenosoitukset pyörivät pitkin Bangkokia, ei niitä kauheasti turistit huomanneet. Matkakumppanimme Marsu ja Marsun Sys yöpyivät aivan Victory monumentin vieressä, jossa tosin oli tie suljettu ja aidattu, mutta mielenosoitukset koostuivat lähinnä rauhallisista puheista alueen sisäpuolella. Bangkokin kulttuurikävelyn jälkeen (joka aiheutti puolelle porukalle elefanttijalat, jotka tasoittuivat vasta loman puolessa välissä) hyppäsimme junaan ja puksutimme etelää kohti Surat Thaniin.










Junaevästä.. Junalla matkustaminen Thaimaassa on edullista, helppoa ja jopa mukavaa. Tosin matka kesti kauan, melkein koko päivän, mutta maksoi muistaakseni 400 tai 600 bahtia eli noin 12 € paikkeilla. Ei paha. Ja matkalla meitä viihdytti paikallinen mummeli ja pari pientä lasta, jotka ihmettelivät valkoisia länkkäreitä.

Surat Thanista suuntasimme rannikolle Khanom-nimiseen kaupunkiin ja siellä Nadan Beachille. Khanom on vielä aika tuntematon paikka turisteille, joten jos kaipaa hyvin rauhallista ja thaimaalaista tunnelmaa niin sinne ehdottomasti. Ainakin vielä ennen kuin turismi ehtii pilata tämänkin paikan. Paikalliset eivät vielä ole kyllästyneet turisteihin, joten ovat hyvin ystävällisiä. Meidän majoituksen yksi työntekijöistäkin oli muuttanut Phuketista Khanomiin, kun oli kyllästynyt liian vilkkaaseen meininkiin. 
Ranta on yhdeksän kilometriä pitkä ja siellä ei päivälläkään nähnyt juuri ketään. Aamiaisella bongasimme rantavedessä uivia harvinaisia, mutta alueelle tyypillisiä vaaleanpunaisia delfiinejä (Sousa Chinesis). :)





Meduusa hyökkäsi polvitaipeideni kimppuun. Poltti aika ikävästi ja hain ravintolasta limejä ensiavuksi. Poltto hävisi päivässä, mutta ei todellakaan ollut mukava kokemus. Joten en suosittele kenellekään, vaikka kuinka olisi tylsää lomalla.



Khanomin keskusta illalla









Muutaman päivän Khanom-tutustumisen jälkeen putputimme lautalla Koh Samuin saarelle, jonne myös loput matkaseurueesta oli tarkoitus saapua muutaman päivän kuluttua. Majoituimme aluksi saaren pohjoispuolelle Maenam beachille rantabungaloweihin. 



Kalastajia työssään







Vierailtiin yhtenä päivänä Samuin akvaariossa ihmettelemässä merikilpikonnia ja muita meri-öttiäisiä. :) Akvaariolla oli myös hauska merileijona-show.





Samassa paikassa toimi myös tiikeripuisto, jonne pääsi samalla lipulla. Muuten olisin mielelläni jättänyt kohteen välistä, kun käy hieman sääliksi noita turisteja varten pameilla doupattuja kissoja liian pienissä häkeissään.



Siinä olikin ensimmäinen lomakuvapläjäys, lisää tulossa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti