torstai 29. maaliskuuta 2018

Ilmakasveja ja Thaimaan tuliaisia

Hankin Thaimaan reissulta tuliaisiksi muutamia sisustusjuttuja. Löysin Koh Taon saarelta yhdestä pikkuputiikista tälläisiä ihania kookospähkinöistä tehtyjä amppeleita. Tajusin, ettei noihin oikein voi mitään multakasveja laittaa, koska kauniit koristereiät eivät näkyisi ja ne pitäisi muutenkin vuorata jollain, että mullat pysyisi sisällä. Keksin, että jotkut patterituikut voisivat olla niissä kivat. Eivät aiheuttaisi palovaaraa (syttyykö pähkinät helposti?) ja koristeet korostuisivat kivasti. Mutta kotiin tultaessa tajusin, että aika valoisaa alkaa olla, joten tuikut saavat jäädä ensi syksyyn.
Sitten muistin nämä tämän hetken (tai taidan olla aina niin myöhässä näissä muotiasioissa) trendikkäät ilmakasvit, jotka eivät tarvitse multaa. Ne voivat pönöttää vaikka keskellä pöytää ja voivat siinä ihan hyvin. Ne nappaavat ilmasta tarvitsemansa kosteuden ja niille riittää kun niitä silloin tällöin suihkuttelee vedellä tai upottaa hetkeksi veteen. En oikein alkuun näistä innostunut, kun niitä jossain näin. Ne näyttävät mielestäni vähän onnettomilta puskasta repäistyiltä tupsuilta. Mutta päätin tutustua näihin outoihin tupsuihin ja ostin pari sellaista Kouvolan Rosariumista. Saa nähdä osaanko hoitaa niitä oikein ja viihtyvätkö ne meillä. Toinen ainakin puskee uutta lehteä, joten en ainakaan vielä viikossa ole niitä tappanut. 
Ja ovathan ne ihan hauskan näköisiä hengaillessaan noissa kookospähkinän puolikkaissa. Sitten kun haluan niihin tuikut, on kasvit helppo siirtää uuteen paikkaan.
Bangkokista löysin meille kotiin Ganesha- patsaan. Hänen pitäisi tuoda onnea ja symboloi uusia alkuja. Ganesha-patsas on myös ensimmäinen esine, joka hindulaisessa kulttuurissa viedään uuteen kotiin. Sen alla olevan lautasen olen aikoinaan saanut nepalista tuliaisena. Löysin Bangkokista myös ihanan kuuloisen äänimaljan. Pienin koiramme, Valma oli tosin sitä mieltä, että sitä ei tarvitse kotona soittaa. Mutta katsotaan tottuuko hän siihen. Nyt laitoin pääsiäisen kunniaksi maljaan pari vuotta sitten askartelemani marmoroidut kananmunat. Ne on tehty meidän omien kanojen munista. Niistä on enemmän vanhoja pääsiäiskuvia ja ohjeet täällä: http://tuleentuijottaja.blogspot.com/2016/03/paasiainen.html
Ostin tänään kimpun tulppaaneita pääsiäiskukiksi. Sen enempää pääsiäismeininkejä ei taida tänä vuonna olla, sillä ostin myös useamman rullan ilmansulkupaperia ja huomenna ajateltiin alkaa askartelemaan uuden talon yläkerran lattioita. Siinä se pääsiäinen hyvin meneekin.
Rauhaisaa pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti