sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

DIY Tulppaani jäälyhty

Terveisiä Thaimaan lämmöstä. Tähän väliin reissua sattui pari sadepäivää, joten kulutan aikaa sisätiloissa bloggaamalla tästä jäälyhty-viritelmästä, jonka tein juuri ennen lomalle lähtöä. Sain ystävänpäivänä työharkkapaikkani Piialta kimpun tulpaaneja, jotka jaksoivat porskuttaa kannussa hyvän tovin. Nettiä selaillessa silmiini osui erilaisten jäälyhtyjen ohjeita ja koska pakkaset paukkuivat hyvissä lukemissa, ajattelin kokeilla, saisiko tulppaaneista mitään aikaseksi. 
Kiinnitin tulpaanit ämpärin reunoille pienillä puristimilla. Myös pyykkipojat käyvät tähän hommaan. Täytin ämpärin varovasti vedellä ja eikun pihalle pakkaseen. Hieman arvelutti, koska tulppaanit eivät pysyneet aivan ämpärin reunoilla, mutta sovin itseni kanssa, että tämä tosiaan oli vain testiversio ja tulppaanit olisivat muutenkin joutaneet jo kompostiin. Iltaan mennessä mitään huimaa jäätymistä ei ollut vielä tapahtunut. Joten kopautin jään keskeltä rikki ja annoin olla pihalla koko yön. Ei olisi haitannut vaikka olisi jäätynyt kokonaan umpeen. 
Aamulla pinta oli jäätynyt, mutta reunoilta aika ohuelti, eikä tulppaanit olleet kokonaan jään sisällä. Mutta menkööt. Ei nyt aivan Strömsöön veroinen, mutta tarpeeksi nätti. Kopautin jään keskeltä auki ja kaadoin vedet ulos. Otin ämpärin hetkeksi sisään, jotta sen saisi helpommin irrotettua. 
Asetin jäälyhdyn pihalle sopivaan paikkaan ja vaikka kukat hieman nuokkuivat miten sattuu, tuli siitä oikein nätti. Yläosa oli jäätynyt paksulti umpeen, joten laitoin lyhdyn alle lautasen ja sisällä patterikäyttöisen ajastetun kynttilän. Sinne se jäi pihalle ihastuttamaan äitiäni, joka jäi meidän eläimiä hoitamaan loman ajaksi. 
Miten teillä on nuo lyhdyt onnistunut? Kauankohan sitä saisi pihalla pitää, että reunoista tulisi tarpeeksi paksut?
Blogini kommentointi on tuossa alhaalla vaihtunut facebook- kommentoinniksi, joten nyt sinne on helpompi kommentoida ja mie ehkä huomaankin tulleet kommentit paremmin kuin ennen. Pahoitteluni, jos ja kun minulta on jäänyt jotain kommentteja huomaamatta. 
Nyt täällä sade taukosi. Taidan mennä syömään pad thain ja ihmetellä meinaako se flunssan tehdä. Mies ehtikin jo kuumeen täällä potea.
Kaiken maailman reissukuviani voi käydä katsemassa matkakuvainstassani @elefanttikassi. Täällä blogisivulla näkyvän instan vaihdoin rakennusinstaksi @toyryla2017 koska siellä näkyy enemmän blogiin liittyviä asioita ja tuleentuijottajan instassa on kaikkea muuta hömppää. Mutta koska kuvaaminen on kivaa, niin tykkään tunkea kuvia joka paikkaan ja paljon, joten saa seurata vaikka noita kaikkia sivustoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti