keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Kylpyhuonesuunnitelmat

Kuva: Pinterest
Meillä nämä suunnitelmat muuttuvat lennosta koko ajan, joten en ole aiemmin viitsinyt laittaa tänne mitään pintamateriaaleihin tai sisustukseen liittyviä suunnitelmia. Ne olisivat kuitenkin valmistumisvaiheessa muuttuneet jo viiteen kertaan. Jotkut osaavat sanoa jo vuotta ennen talon rakentamisen alkua millaiset keittiön kahvat he haluavat tai ovat valinneet kaikki valaisimet jne. No ei myö. Jompi kumpi meistä tulee aina kotiin niin, että olen vähän miettinyt, että miltäs tälläinen kuulostaisi. Ja sitten todennäköisemmin vaihdamme jonkun asian suunnitelmaa. Intuitiivista rakentamista, fiiliksen mukaan.

Kuva: Pinterest
Kylpyhuone ei ole kuitenkaan suunnitelmien suhteen kokenut matkalla mitään dramaattisia muutoksia. Huoneena se on aika pieni, ainakin meidän mielestä, koska vanha kylppärimme oli lähinnä pesutupaan verrattavissa oleva. Mutta se tuntui liiankin isolta ja olen laiska siivoaja, joten en halunnut paljoa kaakelipintaa jynssättäväksi. 
Koska yritämme nyt toteuttaa molempien koti-unelmia, kun nyt kerta uutta rakennetaan, niin tassuamme oli minun toivelistalla. Emme ole mielettömiä saunojia, joten koin ammeen itselle mieluisammaksi. Olen kova palelemaan, joten mielikuva lämpimästä kylvystä ihon rutistuessa rusinaksi, tuntui omalta jutulta. Ammeen takia suunnittelin alkuperäistä isomman ikkunan kylppäriin, koska metsän puolella ei tarvitse naapureista välittää ja ammeesta voisi tiirailla takapihan maisemia. Myös auringonlasku näkyy suoraan kylppäriin.
Kuva: Pinterest

Keräilin tähän pinterestistä tallentamiani kuvia fiiliskuviksi. Vaikka en ole valkoisen ystävä, halusin kuitenkin melko klassiset laatat. Ystäväni Pyllikin kylppärissä on samat laattavalinnat, mutta isommassa laattakoossa, joten niitä tiiraillessa oli helppo mieltää ne myös omaan kylppäriin. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Laatoittaja on nyt aloitellut kylppärin laatoittamista. Seinille tuli vanhantyylinen metrolaatta, jossa on fasettihiotut reunat. Tämä tuli suihkuseinälle kokonaan ylös asti ja ammeen puolelle puoleen väliin seinää laatoitettuna. Tämä siitä syystä, että todennäköisesti ahdistuisin liian valkoisesta kylppäristä, joten voin yläosan maalata esim. petroolinsiniseksi. Saumalaastiksi valitsin keskiharmaan, mielestäni sopivampi kuin valkoinen, koska laiska siivoaja.

Lattiaan ostimme musta-valkoisen 10x10 laatan. Lattialaattaa mietin todella pitkään. Seinän metrolaatat oli aika helppo päätös, mutta lattia tuotti pään vaivaa. Shakkiruutulattia on yksi lempparilattioistani ja olisin sellaisen halunnut vanhan talon keittiöön, jos olisimme siellä ehtineet keittiöremontin tekemään. Sain miehen suostuteltua hyväksymään sen nyt sitten tänne kylppäriin. Muita vaihtoehtoja mietin turkoosi-petrooli-merensävyinen laatta, puulattialaatta jne. Huoneessa on useampi lattiakaivo, joten laattakoko piti olla pieni, joten se jo rajasi esim. puulattialaatan pois. Saunan ja kylppärin väliin tulee tuo hienon mallinen ikkuna, josta kirjoittelin jo aiemmin saunan hirsiseinä- postauksessa.


Olin aluksi suunnitellut suihkulle kiinteää suihkukaappia, jotta vesirasitus pysyisi yhdessä kohdassa ja koska laiska siivoaja, enkä pidä märästä laattapinnasta muutenkaan. Mikrosementtipinta olisi ratkaissut tämän ongelman, mutta päädyimme siihen, ettei se sovi talomme tyyliin. Mutta kun seinät alkoivat nousta, mittailin, että kylppäristä tulisi liian ahdas kaapin ja ammeen kanssa niin muurarin kanssa päätimme jättää yhden suihkukaappiseinän muuraamatta ja suihkulle tulisi vain yksi suihkuseinä, joka on alaosasta muurattu harkoista ja yläosasta lasia. Nämä kuvat ovat maanantailta, mutta nyt seinälaatoissa on jo saumaukset paikoillaan. Saumalaastien sävyt aina heittävät todella paljon riippuen millaisella laatalla ne ovat ja millainen valo jne. Joten hieman jännitti tuliko valittua sopiva sävy. Mutta tänään niitä katsellessa, valinta tuntui onneksi oikealta. Vaaleampi sauma olisi ollut liian pliisu ja tummemmassa näkyy paikallisen veden kalkki. Lattiasta niitä kalkkeja tosin joutuu hinkkaamaan, koska sinne tulee hiilenmusta sauma.
Mitäs muuta sinne kylpäriin tulee: 
Vanhantyylisen ammehanan ja suihkun löysimme Tallinnasta ja siitä shoppailureissusta voi lukea lisää täältä http://tuleentuijottaja.blogspot.com/2018/06/rakennustarvikkeita-tallinnasta.html
Kuva: Blue Star
Kuva: Blue Star
Tassuammeen tilasin taloon.com:sta. Olisin halunnut mustan ammeen, mutta en halunnut alkaa maksamaan pelkästä väristä useampaa lisäsatasta, joten tilasen sen valkoisena ja saatan itse maalata sen mustaksi. Myöskin nuo liian kiiltävät jalat saattavat hieman muuttua, ne saisivat olla enemmän kulahtaneen väriset. Amme on tuotemerkiltään Interia Susanna. 
Kuva: taloon.com

Kylppärin valoiksi tulee todennäköisesti nämä Ikean Lillholmen-valaisimet, edulliset sekä vanhantyyliset.
Kuva: Ikea
Ja sitten vaan kasveja, kynttilöitä ja kivat tekstiilit, niin rentouttavat kylpyhetket on taattu. Tosin tällä hetkellä kaipaan sitä saunaakin, koska evakkokämpässämme on vain noin 18 astetta lämmintä ja tätäkin kirjoittelen ranteenlämmittimien ja villapaidan kera. 


2 kommenttia:

  1. Teille tulee upea kylppäri :) Mä olen kerran saanut nauttia talosta jossa oli hirsisauna ja punaisen kaakelikylppärin keskellä upea tassuamme. Ainoa miinus oli sen malli, en meinannut pysyä siinä istuvilla ja puoli makuuasennossa jalat eivät ylttäneet toiseen päähän eli meinasin lipsahtaa veden alle.. sen tosin olisi saanut varmaan korjattua jollain lasten ammeen pohjalle laitettavalla pitomateriaalilla, mutta yhtä kaikki, nautin tuon talon vahtina olemisesta :)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Kivoja fiiliskuvia, tykkään itsekin tuollaisesta klassisesta tyylistä, ja tummempi värimaailma tuo myös kivaa tunnelmaa. Musta-valkoinen laatta on myös aina hyvä idea kylpyhuoneen lattiaksi. Olen itsekin haaveillut sellaisesta laatasta seuraavan remonttimme yhteydessä laitettavaksi.

    VastaaPoista