perjantai 10. elokuuta 2018

Ensimmäiset tapetit seinässä

 En tiedä kuinka fiksua on jo tehdä valmiita pintoja, mutta toisaalta, ei tämä muuten valmistu. Porraskuilussa nökötti minun isompi maalausteline, jota jo kaipailtiin kattopaneloinnissa. Joten päätimme, että teen portaikon seinät valmiiksi, jotta telineet voitaisiin purkaa sieltä pois. Aloitin hommat viime viikolla pinkopahvittamalla seinät. Maanantaina leikkelin tapetit valmiiksi, koska pinkopahvin päälle tapetoitaessa, tapettivuodat pitää olla valmiiksi oikean kokoisina. Siinä menikin hetki päätä raapiessa, kun yritin mittailla vinon katon etenemää suhteessa kuviokohdistukseen. Mutta kun tiistaina sain vuodat seinään naapurin Kälyn auttaessa liisteröinnissä, huokaisin helpotuksesta huomatessani, että blondin aivoni olivat mitanneet vuodat oikein.
Alaosaa tulee kiertämään koristelista, sitten kun listoittamiseen asti joskus pääsemme. Ihana mies saikin jo kuvassa näkyvän katon paneloitua valmiiksi, joten ensi viikolla pääsen maalaamaan tuvan kattoa valmiiksi.  
Tapetti on William Morriksen Compton-kuosi. Ostin sen Tallinnan Muster-kaupasta. Siitä shoppailuressusta voit lukea lisää täältä: http://starbox.fi/tuleentuijottaja/rakennustarvikkeita-tallinnasta 
Jätin tarkoituksella nurkat vielä vajaiksi tapetista, koska pinkopahvitusta pitäisi jatkaa nurkan yli seuraavalle seinälle, joten nurkat vaativat vielä nurkkapahvin ennen tapetointia. Mietin, että kirjoitanko ohjeet pinkopahvituksesta sekä sen tapetoinnista tänne. Kiinnostaisiko sellaiset?  
Olimme molemmat tosi tyytyväisiä siihen miltä tapetti näyttää seinässä. Mielestäni, jos tapettia johonkin laitetaan, niin se myös saa joltain näyttääkin. Portaikosta tuli heti tosi tunnelmallisen näköinen ja mieli piristyi, kun sai taloon jotain valmista pintaa. Portaikko oli varmaan talon v-mäisin paikka tehdä yhtään mitään, joten siitä eteenpäin pitäisi olla helpompaa. 
Täytyykin käydä ostamassa lisää pinkopahvia ja muuta sälää sekä lauantaina haemme Hämeenlinnan kupeesta meidän pariovet pääsisäänkäyntiin. Jee! Hitaasti, mutta varmasti eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti