lauantai 10. syyskuuta 2016

Elimäjen Kovin 2.0

Viime viikonloppuna Pikkuveikkani järjesti sarjassaan toiset leikkimieliset crossfit-tyyliset kilpailut tutuillemme. Pikkuveikka on kasannut halliin pikkuhiljaa melko kattavaa kuntosalia, jossa on erilaisia urheiluvälineitä tämän tyyliseen toiminnalliseen harjoitteluun, joten niitä sai hyvin hyödynnettyä kilpailuun. Elimäjen kovin-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime keväänä ja ajatuksena onkin pitää kilpailut kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Vaikka kisan nimi viittaa paikallisuuteen, saa kisaan osallistua asuinpaikasta riippumatta. Nimi-idea kun mukailee Karjalan kovin-kilpailua. Nytkin osallistujia oli mm. Imatralta ja Tampereelta asti.  
Kilpailu startattiin puolelta päivin kisa-isännän briiffauksella. Osallistujia oli miesten sarjassa 10 ja naisten sarjassa 3. Kasvua oli viime kevääseen, kun silloin osanottajia oli yhteensä 6 ja toimitsijoita varmaan tuplamäärä. Nytkin kisoja tuli seuraamaan kiitettävä määrä tuttuja. Ensi keväänä tulee toivottavasti vielä enemmän porukkaa paikalle.
Kilpalajeja oli yhteensä viisi erilaista ja parhaiten pärjäsi hyvällä kestävyydellä. Todella rankkoja lajeja ja nostankin isosti hattua kaikille kisaajille. Itsellä ei kunto riittäisi kuin ehkä yhteen lajiin, joten mielellään toimin vain toimitsijan roolissa. Ensimmäisenä lajina oli juoksu. Matka oli vain 800 metriä, mutta ylämäkeä ja alamäkeä koko matka. Mäen alta piti ottaa paino mukaan ja juosta takaisin sen kanssa. 
Toisena lajina oli 10 minuuttia kestävä suoritus (puhun lajeista norminimillä, koska en puhu rosvittiä), jossa kolme eri liikettä piti toistaa 7 kertaa ja tavoitteena niin monta kierrosta kuin ehtii. Eli 7 x wallball (pallon heitto seinälle), 7x burbee (yleisliike) ja 7x kahvakuulan etuheilautus. 10 minuuttia kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta saa kokeilla. Tuntuu ehkä tunnin suoritukselta. Hyi.
Itse tosiaan olin toimitsijan pöydän takana turvassa yskien flunssaa pois ja dokumentoin päivää kuvaten, Valma hyvänä apuvalmentajana. Huomatkaa myös pöydän terveysvirvoikkeet, Elimäen Pertoomarkkinoilta haetut metrilakut, sipsit, limsat ja oluet. Ensi kisoihin täytyy pystyttää joku makkarakoju, koska päivä oli aika pitkä.
Kolmannessa lajissa oli vuorossa kelkan vetoa, penkkipunnerruksen 3x maksimi ja kahvakuulan heitto. Uutuutena meillä oli Imatran vahvistus, Härvelä, joka kuvasi koko päivän tapahtumat livefeedinä Elimäjen kovimman facebook-sivulle. Myöhemmin kun katsottiin livefeedi läpi, oli se parasta tositeeveetä vähään aikaan. Sai nauraa ihan kippurassa, sen verran jäätävää kommentointia löytyi. 
Kukkoin ei pettänyt naisyleisöä tälläkään kertaa ja kisasi ainakin puoli kisaa ilman paitaa.  
Naljännessä lajissa piti kantaa tietty määrä painoja paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti. Laji vaati hieman taktikointia kuinka paljon painoja kannatti kerralla kaapia mukaansa.
Viimeisen viidennen lajin läpikäymistä toisen päätuomarin Suden kanssa. Aluksi oli kevyt sauvakävely rautakankien kanssa hallin ympäri ja loput liikkeet näkyykin kuvassa. Painona miehillä oli 20 kg ja naisilla 16 kg.
Miesten toinen sija päätyi tasoihin, joten hopeasija ratkaistiin rehellisellä painilla.
Palkintojen jako suorittiin pihakivistä muodostuneella podiumilla ja sarjojen voittajat saivat hienot Elimäjen kovin t-paidat. Ensimmäisessä kuvassa näkyvän villisika-vaakunan suunnittelin ja piirsin muokaten vanhaa Elimäen kunnanvaakunaa. Hevosen tilalle tuli villisika ja taksvärkki-kapuloiden tilalle olympia-tangot. Viime kisoissa voittajat saivat vaakunalla kaiverretut tuopit ja nyt teetettiin kisoihin t-paitoja kyseisellä vaakunalla. Ihan vaan koska leikkimieliset kisatkin voi vetää hieman överiksi.
Voittajien lisäksi on ollut tapana palkita myös tsemppaus-palkinnot spirit of the game-hengessä ja nyt ne jaettiin yllytyshulluimmalle ja kisojen vanhimmalle osallistujalle. Ihan mielettömän kovia suorituksia ja kovia urheilijoita. Osa kisaajista ei edes harrasta crossfittiä, joten mahtavaa heittäytymistä tämän tyylisen lajin pariin. Pienin osallistuja oli pieni puolivuotias poika, joka viihtyi kisoissa hyvin ja vaati äidiltään aina tauolla maitoa. Joten vähän ajan sisällä synnytetty vaavelikaan ei ollut esteenä kisaamiseen, vaan kovalla pohjakunnolla pääsi pitkälle. Ensi kisoihin tosin suunniteltiin omaa kuntosarjaa, jolloin mukaan uskaltaisi tulla vähemmänkin kuntoilleet. 
Kuvassa Elimäjen 2.0 kovimmat. Miesten sarjan voittaja vaihtui viime kerrasta, mutta naisten sarjan ykköspaikkaa pitää edelleen jäätävällä suorituksellaan ihana Maiju. Uusia haastajia kaivataan mukaan. Koko viikonloppu näissä karkeloissa meni ja viimeiset vierailevat toimitsijat poistuivatkin ranchilta vasta maanantaina. Hauskaa oli taas ja ensi keväänä uudestaan.
Kiitokset vielä Crossfit Kuusankoski, http://www.crossfitkuusankoski.com/ kahvakuulien ja wall ball-pallojen lainasta. Jos crossfit kiinnostaa, niin Kuusaan salilta on hyvä aloittaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti